dragneaPreşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, 22 aprilie, la scurt după aflarea sentinței prin care a fost condamnat la 2 ani cu suspendare , că partidul a decis ”aproape” în unanimitate ca el să rămână la conducerea Partidului Social-Democrat.  

 Deşi a afirmat că nu comentează decizia instanţei, Dragnea a afirmat că aceasta este ”profund nedreaptă”. El a precizat că ceea ce l-a interesat să afle de la colegii din partid ”dincolo de solidaritatea firească, omenească” a fost opinia lor faţă de o eventuală retragere a sa în plină campanie electorală.

Părerea majorităţii ”aproape unanimă” a fost că o retragere poate să destabilizeze toate structurile de partid şi PSD să nu obţină scorul preconizat, a subliniat preşedintele PSD.

‘Decizia, părerea majorităţii, aproape unanimă, a fost că o retragere a mea poate să destabilizeze toate activităţile de campanie şi poate face ca PSD să nu obţină la aceste alegeri scorul pe care îl previzionăm cu toţii şi care este deja perceput de marea majoritate a celor care urmăresc fenomenul electoral”, a spus el. Decizia colegilor a fost de  a gestiona campania electorală, precizând că discuţia va fi reluată după alegerile locale.

Atitudinea PNL-ului   deși aparent firească într-un stat de drept bazat  pe pluralism politic, în realitate este o dovadă de ipocrizie întrucât pe timpul săvârșirii faptei  de către  Liviu Dragnea, PNL-ul și PSD-ul formau pe atunci indestructibila familie politică a USL, liberalii  profitând  alături de PSD,  de  rezultatele fraudării votului în privința referendumului organizat pentru demiterea lui Băsescu. 

Pe de altă parte este ciudat să  dai lupului (Liviu Dragnea) să păzească stâna (urnele cu vot)! Cu alte cuvinte pare un non sens solicitarea membrilor PSD ca   președintele lor, proaspăt condamnat penal  tocmai pentru o infracțiune ce are directă legătură cu alegerile, să fie pus la pupitrul alegerilor din iunie. Pe de-o parte, ce credibilitate mai poate avea el față de electorat,  iar pe de altă parte cât de vulnerabil ar deveni PSD-ul în acest context în care adversarii politici abia așteaptă să se întâmple ceva pentru a sări cu argumentul: -Vedeți ce se întâmplă când în jocul alegerilor dai mână liberă unui penal?!

Părerea noastră este că decizia de astăzi a social democraților ține mai degrabă de o solidaritate ce trebuia manifestată față  de Liviu Dragnea, izvorâtă  dintr-un sentiment de vinovăție al majorității  membrilor acestui partid, colegi de partid care știu  că de roadele referendumului s-au bucurat cu toții, dar că numai unul singur a plătit oalele sparte! 

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU

  1. De roadele Referendumului s-a bucurat Suspendatul,care a fost demis de alegători.dar i-au sărit în ajutor unele instituții ale statului precum și cancelariile occidentale! De acum înainte mergem degeaba la vot,alții hotărăsc cine să conducă țara și nu poporul român!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.