11156356_812538825498314_7182639744391746976_n 

Deputatul PSRO Liliana Ciobanu continuă să sprijine giurgiuvenii care au probleme cu instituțiile statului. De această dată, parlamentarul de Giurgiu s-a adresat Președintelui Academiei Române, Acad. Ionel Valentin Vlad, prezentându-i printr-o interpelare, petiția doamnei Mituța Sandu, din comuna Greaca.

       „Vă supun atenției memoriul doamnei Mituța Sandu, din comuna Greaca, județul Giurgiu, care încearcă de mai mult timp să preia în arendă o suprafață de teren care aparține instituției pe care o conduceți. Menționez că petenta a înaintat mai multe adrese către Academia Română, precum și către instituțiile județene din Giurgiu, însă nu a primit niciun răspuns”, a arătat Liliana Ciobanu, în documentul oficial trimis conducerii Academiei Române.

       „Subscrisa SC SMART ELECTRIC POWER SRL, cu sediul în comuna Greaca, str. Principală, nr. 63, județul Giurgiu, înregistrata la ONPC Giurgiu sub număr J52/768/2011 și având cui RO 29424578, reprezentată legal de administrator Sandu Mituța, formulând prezenta cerere de PRELUARE ÎN ARENDĂ/CONCESIUNE/INCHIRIRERE a terenului în suprafaţă de 14,95 ha, împreună cu construcțiile aferente, situate în comuna Greaca, sat Puțu Greci, (fosta fermă 4, exploatare a SDVV Greaca), în vederea exploatării acesteia pentru o perioadă maximă pe care o veți dispune. Menţionăm că preţul arendării/concesiunii/închirierii pe care îl putem oferi reprezintă echivalentul în lei a cantității de 800 kg recoltă/hectar/pe an, plătibil la preţul pieței. De asemenea, arătăm că în prezent terenul sus menţionat se află în stadiu de pârloagă, acoperit cu arbori, arbuşti și alte tipuri de vegetație, astfel încât necesită defrişarea pentru aducerea sa în stare de exploatare agricolă. În acest sens, ne exprimăm acordul de a realiza lucrările de defrişare (de curățare a terenului) pe cheltuiala noastră. Având în vedere cele arătate mai sus, vă rugăm respectuos să ne comunicaţi răspunsul dumneavoastră în cel mai scurt timp posibil, astfel încât să avem timpul necesar pregătirii terenului pentru noul an agricol, cu menţiunea că dispunem de utilajele necesare exploatării terenului agricol”, a arătat petenta în documentul inițial depus la Academia Română în 24 noiembrie 2015.

       Deputatul Liliana Ciobanu a mai spus că în 19 februarie a.c. petenta a revenit la Academia Română, depunând din nou o cerere de folosință pentru terenul respectiv, care a fost înregistrată cu nr. 34/19.02.2016, dar fără vreo ștampilă oficială care să ateste confirmarea de primire.

       „Având în vedere că petenta s-a adresat din disperare Biroului meu parlamentar, deoarece după o jumătate de an nimeni nu i-a trimis vreun răspuns, vă rog respectuos domnule Președinte să oferiți o variantă acestei solicitări, deoarece este păcat ca un teren cu potențial agricol să fie lăsat în paragină!”, a concluzionat deputatul giurgiuvean.

 (Biroul de Presă al deputatului PSRO Giurgiu Liliana CIOBANU, 7 aprilie 2016)