membru-psroPreşedintele PSRO Giurgiu, deputatul Liliana Ciobanu, protestează faţă de intenţia Primăriei municipiului Giurgiu de a arunca în stradă zecile de familii de oameni nevoiaşi care locuiesc în căminul D din Istru. Acestea au primit notificări pentru a părăsi de urgenţă imobilul, deoarece Primăria doreşte să demoleze clădirea.

Faptul că municipalitatea procedează într-o asemenea manieră discreţionară şi abuzivă, somând zeci de oameni, familii cu mulţi copii şi fără nici un venit, să plece…niciunde şi fără a le fi oferite alternative, constituie o hotărâre abuzivă fără precedent în Giurgiu. Este inimaginabil ca în mileniul trei să asistăm la asemenea măsuri intolerabile luate de Primărie împotriva unor oameni a căror singură vină este aceea că nu au putut avea o soartă mai bună, tot din cauza sistemului politic şi social deformat din România! Protestez public în raport cu această stare de fapt, în care aceşti oameni, trăitori de pe o zi pe alta, sunt evacuaţi aproape fără somaţie şi fără a fi repartizaţi într-o altă locuinţă, chiar numai şi temporar!”, a declarat joi,  deputatul Liliana Ciobanu, în cadrul unui comunicat de presă.

Preşedintele PSRO Giurgiu a mai  arătat că, în defectuoasa tradiţie românească, întotdeauna autorităţile noastre au tendinţa de a-i mulţumi pe alţii, nu însă şi pe cetăţenii români. „Acest caz incredibil de la Giurgiu nu este unul singular. De-a lungul ultimilor ani am avut numeroase exemple în care oricine şi orice din afară a putut fi încurajat să facă ceva în România, fie că vorbim de investiţii, servicii, oameni, toate acestea în detrimentul românilor de rând. Astfel se întâmplă şi cu locatarii respectivi din căminul D din Istru. Ei sunt triste exemple ale realităţii conform căreia românii au ajuns să fie străini în propria lor ţară! Sunt permanent marginalizaţi, izolaţi, batjocoriţi, iar această situaţie poate avea consecinţe nefaste pentru viitorul naţiunii noastre”, a  precizat Liliana Ciobanu.

Declarată ca cel mai adinamic  parlamentar giurgiuvean după statisticile unor cotidiene centrale, deputatul Liliana Ciobanu   a mai spus că nu este admisibil ca  statul român să nu găsească soluţii și  pentru cetăţenii  ţării, mai ales pentru cei cu probleme financiare.  „Desigur, nu spun că în acel cămin sunt locuitori model, însă pentru faptul că locuiau în condiţii insalubre şi nu aveau forme legale nu cred că doar ei sunt vinovaţi! Unii dintre ei locuiesc în aceste cămine de zeci de ani, de pe vremea când exista o industrie bine conturată în Giurgiu, cu locuri de muncă îndestulătoare. Ei au fost aduşi aici din toate colţurile ţării la muncă, şi li s-au oferit astfel de locuinţe. O parte din vină o are şi municipalitatea, deoarece, conform spuselor oamenilor din Istru, Primăria nu le-a mai prelungit contractele de închiriere!”, a punctat Liliana Ciobanu.

Deputatul giurgiuvean solicită  ca Primăria  Giurgiu  să reanalizeze situaţia şi să ofere acestor oameni o alternativă. „Ar fi inuman să scoţi zeci de familii cu o droaie de copiii în stradă, mai ales că se apropie sezonul rece şi majoritatea acestora trăiesc fără vreun venit. Solicit public Primăriei Giurgiu să regândească situaţia respectivă, una delicată, şi să găsească o soluţie umană, nu de exterminare, deoarece trăim într-un stat social, aşa cum tot trâmbiţează guvernanţii”, a concluzionat  Liliana Ciobanu.

 

(Biroul de Presă al deputatului PSRO Giurgiu Liliana Ciobanu, 3 septembrie 2015)

1 COMENTARIU

  1. I-as putea spune doamnei Liliana că și Centrul Istoric al Bucureștiului,mai ales zona Lipscani,fusese ocupată de asemenea oameni,nici nu mai puteai trece prin zonă de mizerie,focare de infecţie și de infractiune.Și iată că Doctorul Oprescu a reușit să redea capitalei și bucureștenilor o bijuterie arhitecturala,foarte căutată și de turiștii străini ( vezi suporterii echipelor străine de fotbal).

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.