Într-un comunicat de presă remis publicaţiei noastre de către  Biroul de Presă al deputatului PP-DD Giurgiu,  Liliana Ciobanu (din  4 octombrie ), aceasta dezminţea public informaţia apărută într-un ziar naţional potrivit căreia ar avea intenţia de a pleca la UNPR.

„Un ziar central care apare online, nu ştiu dacă şi în forma tipărită, a lansat joi seara informaţia falsă privind iminenta mea plecare la UNPR. Nimic mai eronat! Dezmint cu fermitate această ştire neavenită, provenită din zona unei aşa-numite «burse a zvonurilor». Pentru corecta informare a opiniei publice şi a celor care se ocupă de analiza potenţialelor «transferuri» de la un partid la altul, precizez că nu am avut nici o discuţie pe tema plecării mele din PP-DD, cu niciun reprezentant al vreunui partid! În plus, nici nu am de gând să abordez un asemenea subiect. Nu îl cunosc personal pe domnul Gabriel Oprea şi nu am vorbit niciodată cu domnia sa”. Parlamentarul de Giurgiu a mai adăugat că este preocupat în prezent doar de activitatea sa. „Am început o muncă deloc uşoară într-un partid care a demonstrat că poate fi o alternativă şi care a obţinut rezultate notabile la alegerile locale şi parlamentare de anul trecut. Eu vreau doar să îmi văd de treaba mea în PP-DD, în Parlament şi în teritoriu, şi să-mi duc la bun sfârşit proiectele demarate, pentru că mai este mult de lucru în această ţară. Le recomand celor din USL să se ocupe de adevăratele probleme ale românilor, de sărăcia şi disperarea lor, de datoriile lor la bănci şi utilităţi, de lipsa locurilor de muncă şi ale investiţiilor, de sănătate şi educaţie, într-un cuvânt să guverneze. Degeaba au majoritatea colosală din Parlament dacă ţara este condusă cu spatele către oameni, care oricum au început deja să-i înjure pe la toate colţurile”, a conchis deputatul Liliana Ciobanu.

Contactată la telefon şi solicitată să ne spună cine ar fi avut totuşi  interesul de a lansa acest zvon, şi cu ce scop,  Liliana Ciobanu ne-a spus:  „Autorul acestui zvon este un fost coleg de partid, actualmente plecat la PSD, ce-i place să se joace de-a declaraţiile explozive, crezându-se mare politician. De ce a făcut asta? Pentru a destabiliza organizaţia pe care o conduc la Giurgiu, şi evident pentru a mă decredebiliza. Individul speră că în acest mod chiar îi va face pe membrii din PPDD Giurgiu să se gândească la o eventuală plecare din partid. Conform descrierilor făcute de Liliana Ciobanu, privirile ni se îndreaptă către Radu Popa – fostul primvicepreşedinte al PPDD, actualmente deputat PSD, după recenta plecare din partidul lui Dan Diaconescu.

Florian TINCU