*Vezi care sunt motivele disputei dintre cei doi prieteni, din campania electorală 2012

Miercuri, 8 august, în conferința de presă a Primăriei Giurgiu, primarul manager Nicolae Barbu, l-a acuzat public pe deputatul giurgiuvean social – democrat Nicolae Floricel că încearcă să își facă imagine publică gratuită pe seama realizării unor obiective sociale, cum ar fi un, așa zis, parc de joacă pentru copii. Primarul municipiului a declarat că deputatul giurgiuvean dorea să amplaseze mai multe băncuțe, scrincioburi și alte obiecte de joacă pentru copii, în zona Cartierului Teatrului de vară, respectiv undeva în jurul străzilor Baicului și Ozunu, pe care chipurile le-ar fi primit ca sponsorizare de la o anumită firmă. Acestea, însă, în opinia primarului Barbu, nu ar avea Certificate de conformitate. În plus, a specificat edilul municipiului, acest spațiu nu are statut de parc. Prin ultima sistematizare făcută aici s-au creat două alveole, cu dimensiuni de 10 x 40 de metri, despărțite de un spațiu asfatat. Primăria are în vederea ca în această zonă, în urma unei retrocedări de teren, să mai parceleze trei locuri în care se vor construi case pentru tinerii căsătoriți, iar conform legii aceste terenuri se vor da gratuit. Suntem în faza să mai preluăm gratuit încă 4000 de metri pătrați de teren de la Poliția de Frontieră Giurgiu, și alți 400 de metri pătrați pe strada Dunării, în același scop. Când vom avea toate aceste suprafețe le vom parcela și le dăm gratuit pentru construcția caselor tinerilor căsătoriți.

Când primarul atacă…

„I-am transmis domnului Floricel, prietenește, a precizat primarul manager Nicolae Barbu, că atunci când faci legi, trebuie să știi și cum se aplică! Nu poți pune scrâncioburi și leagăne neautorizate, oriunde pe domeniul public, fără Certificat de conformitate. Dacă apare un accident, cine răspunde? Deci, nu este adevărat că nu vrea primarul să amenajeze acest spațiu. Dacă Nicolae Floricel dorește să amenajeze un loc de joacă pentru copii îi aduc amine că mai sunt încă 14 ,la nivelul orașului, deci să amenajeze unul unde vrea el, dar cu produse sigure conform legii. Spațiul format la Teatrul de vară, din două alveole înconjurate de străzi pe ambele părți, nu poate fi transformat în spațiu de joacă pentru copii, mai ales că în apropiere este și Parcul Elevilor, pe care vreau să îl dau în administrație unei firme private, care să asigure pe cheltuiala ei întreținerea, și deci s-o intereseze de unde își recuperează banii investiți. Același lucru îl voi face și cu Parcul Mihai Viteazu și cu Parcul Fabricii de Zahăr”.

 …Deputatul contraatacă!

După acest atac repetat, prin intermediul presei locale, la adresa deputatului Nicolae Florian, a venit joi, 8 august, și replica firească a social democratului giurgiuvean. Astfel, în cadrul unei conferințe de presă, organizată în regim de urgență, la cabinetul său parlamentar din Cartierul Tineretului, deputatul Nicolae Floricel a declarat: „În nici un caz nu aveam intenția să pun lucruri neomologate în zona Baciu-Ozunu-Teatrul de vară, cum m-a acuzat nejustificat primarul municipiului în conferința sa de presă. Am documente (n.r. pe care le-a prezentat presei) cu 103 semnături din partea cetățenilor din această zonă, cetățeni care îmi solicită să îi ajut să păstrezeze acest spațiu verde și loc de joacă pentru copii. Eu nu țin cont decât de sfatul lor, nu am ambiții pesonale sau de imagine. Am dorit să le pun câteva băncuțe, până la 1 august așa cum le-am promis, în mod provizoriu – până când Primăria Giurgiu va da altă destinație acestui teren, adică cel pentru case. Primăria trebuie să își asume răspunderea, să spună cetățenilor adevărul – întrucât ei își doresc aici spațiu verde”. Nu am avut niciodată intenția, a precizat deputatul Nicolae Floricel, să las obiecte neomologate aici. Am dorit să pun lucruri utile și legale pe perioada tranziției, strada se putea închide pentru circulație, copii se puteau juca și parcul amenaja gratuit și prin voluntariatul cetățenilor din zonă. Primarul Nicolae Barbu nu trebuia să mă acuze, el nu știa dacă băncuțele și celălalte obiecte de joacă au sau nu Certificate de conformitate, a precizat Nicolae Floricel. Îi transmit domnului primar al municipiului, prin intermediul presei, că sunt alături de el și de comunitate, deși reprezentăm instituții diferite. Mai fac tot eu un pas pentru intrarea în consens și îi transmit că doresc să mergem împreună pe proiecte mari. Giurgiuvenii nu mai au nevoie de scandaluri! Eu, a precizat deputatul giurgiuvean, aștept cu drag ca primarul Barbu să îmi prezinte cele 14 locații, și alături de voluntari să le tualetăm și dotăm. Declar public că, eu din resursele mele financiare de deputat și cu cetățenii din zonă vom face un spațiu de joacă modern.

 Nu sunt rivalul primarului Barbu…

„Da ceea ce fac eu, așa cum a spus și primarul municipiului, este un joc de imagine publică, deoarece giurgiuvenii care m-au votat trebuie să știe permanent ce fac pentru ei. Eu lucrez 3 zile pe săptămână la Parlament și două pentru giurgiuveni, la cele două cabinete parlamentare și în teritoriu. Primesc foarte multe petiții și le susțin spre cei avizați să le rezolve. Probabil că Nicolae Barbu a înțeles greșit că sunt rivalul său – nu sunt. Eu îmi apăr instituția din care fac parte – Parlamentul. Nu îmi depășesc competențele. Am aceleași obligații ca și el față de cetățeni și trebuie să fim transparenți față de în tot ceea ce facem. Eu ca deputat trebuie să mă implic pentru rezolvarea problemelor orașului, pentru că așa vor oamenii. Primarul Nicolae Barbu putea să mă sune și să îmi ceară lămuriri suplimentare, nu să discute despre mine prin presă! Trebuie să lăsăm deoparte fricțiunile și să trecem la treabă în folosul cetățenilor. Asta doresc să facem, și îi transmit astăzi, prin intermediul presei, că eu nu plec din oraș în concediu! Dacă îmi dă un telefon, EU fac primul pas spre conciliere și într-o oră sunt la el”. Dacă am fost la unele acțiuni alături de voluntari, cum ar fi la tualetarea spațiilor verzi consider că nu am greșit cu nimic. Cetățenii trebuie să își vadă deputatul alături de ei că, din acest motiv l-au votat! Deci, din punctul meu de vedere, este pentru ultima dată când îi răspund primarului municipiului Giurgiu prin intermediul presei. Eu fac primul pas spre concilierea cu el, și îi aștept semnalul, a conchis deputatul giurgiuvean Nicolae Floricel.

Heliade CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here