dna-ia-la-rand-parlamentarii-de-giurgiu-saptamana-aceasta-a-fost-randul-deputatului-liliana-ciobanuDeputatul independent de Giurgiu, Liliana Ciobanu, consideră că Guvernul tehnocrat trebuie să iasă din amorţeală şi să adopte o strategie concretă pentru contracararea scăderii alarmante a populaţiei.

În acest sens, alesul giurgiuvean s-a adresat cu o interpelare parlamentară ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş Nicolae Pîslaru: „Populația României a scăzut, în primele șapte luni din acest an, cu 45.690 de locuitori din cauza declinului demografic, ceea ce corespunde unei scăderi medii a populației cu 214 de persoane pe zi, arată ultimele date ale Institutului Național de Statistică (INS). Astfel, România este pe locul al treilea în rândul statelor din Uniunea Europeană cu cel mai mare declin demografic, după Germania (-187.000 în 2015) și Italia (-161.800), ca număr absolut. Raportate la populație, cele mai mari rate ale declinului demografic din UE s-au înregistrat, anul trecut, în Bulgaria (spor natural -6,2 la 1.000 locuitori), Croația (-4), Ungaria (-4) și România (-3,8), potrivit Eurostat”.

       Parlamentarul de Giurgiu a mai argumentat că experții se așteaptă la o adâncire a declinului demografic al României în deceniile următoare. „Dacă ritmul descrescător va continua, populația României va ajunge la doar 14,5 milioane locuitori în anul 2050, potrivit unui recent raport al Organizației Națiunilor Unite (ONU)”, a arătat Liliana Ciobanu. Având în vedere această situaţie îngrijorătoare, deputatul giurgiuvean l-a întrebat pe ministrul Muncii care este strategia guvernamentală actuală privind stoparea acestui trend descendent.

       „Este o situaţie extrem de îngrijorătoare, iar letargia autorităţilor faţă de aceasta este de neînţeles! Dacă nu se vor lua măsuri, peste câţiva ani, România va avea mult mai mulţi pensionari decât salariaţi, fapt ce pune în pericol inclusiv viitorul naţiunii şi al copiilor noştri! Acest Guvern are datoria, chiar şi acum, pe ultima sută de metri, să facă ceva palpabil pentru români. În caz contrar, toate aşteptările mişcării Colectiv au fost înşelate, iar acei tineri au murit degeaba”, a conchis parlamentarul independent.

 (Biroul de Presă al deputatului independent de Giurgiu Liliana CIOBANU – 29 septembrie 2016)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here