După exemplul clasic al  căpitanului de  vas care în caz de avarie părăsește ultimul puntea, Liliana Ciobanu, președintele organizației PPDD Giurgiu se vede nevoită să  renunțe la a fi personajul principal al acestui Partid. Deputatul a acces în Parlament în 2012, pe listele PPDD Giurgiu, având și calitatea de președinte al organizației județene, înființată din inițiativa sa. Datorită faptului că în ultima vreme Grupul parlamentar al PPDD s-a subțiat foarte mult din punct de vedere numeric, ajungând ca acum să mai numere doar 14 membri, președinta organizației  a fost nevoită să ia o decizie dură, după cum ne declara luni, 22 decembrie, într-o conferință de presă . .

Pe 19 decembrie am luat decizia să devin deputat independent. Este o decizie îndelung gândită, întrucât grupul nostru parlamentar riscă să se desființeze! Împreună cu încă patru colegi de partid am decis să demisionăm din grupul parlamentar al PPDD și să acționăm în continuare ca independenți. Știu că prin oraș se speculează că voi intra în alt partid (n. a. unul dintre cele care ar urma să se înființeze de către Mircea Geoană, Marian Vanghelie sau Sebastian Ghiță), dar nu este nimic adevărat. Sigur până în februarie nu plec din PPDD în nici un alt partid. Poate în prima sesiune parlamentară, din februarie, voi decide ce urmează să fac. Până acum, a declarat Liliana Ciobanu, am susținut PSD în Parlament. Cu toate acestea unele persoane m-au criticat când am spus că în alegerile parlamentare din turul doi îl voi susține pe Klaus Iohannis, dar asta este… În Parlament am susținut însă continuu Guvernul PSD, întrucât consider că este normal ca cine începe un lucru trebuie să fie lăsat să-l ducă la bun sfârșit. Sigur sunt și lucruri bune, dar și lucruri mai puțin bune făcute de Guvernul Victor Ponta, însă atunci când nu mi-a plăcut ceva eu am luat atitudine”.

Deputatul independent, de acum, Liliana Ciobanu, rămâne însă în continuare membră a PPDD și președinte al Organizației județene Giurgiu, deși recunoaște că a fost contactată de toate celelalte partide de pe scena politică, pentru a adera la ele. ”Sunt deschisă la discuții cu toată lumea și nu evit pe nimeni. Vorbesc și cu cei de la PNL, de la PC, PSD, PLR etc. Repet, mi-am dat demisia doar din Grupul parlamentar al PPDD pentru că după părerea mea după 1 februarie 2015 acesta se va desființa din lipsă de membrii, dar nu și din partid”.

Deputatul independent Liliana Ciobanu a mulțumit presei locale atât  pentru criticile aduse , dar și pentru vorbele bune  la adresa ei, pe parcursul  întregului  an 2014, ce tocmai se va încheia,  transmițând tuturor giurgiuvenilor un CRĂCIUN FERICIT, sănătate, bucurii alături de cei dragi și un NOU AN plin de satisfacții, cu multe realizări.

Heliade CĂLIN