dsc02258La finalul  conferinței de presă susținută de conducerea ALDE Giurgiu, de vineri 16 decembrie, jurnaliștii prezenți au dorit să adreseze gazdelor câteva întrebări ce au vizat evident poziționarea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu de partea PSD-ului , cu care vor intenționa să formeze noul Guvern.    

 Întrebat de publicația noastră  ce reacție vor avea în cazul în care noul Guvern nu-și va respecta promisiunile făcute în campanie, proaspătul  deputat,  Toma Petcu,  a precizat: Așa cum ați observat, departamentele tehnice ale PSD și ALDE au început deja să compileze cele 2 programe de guvernare. Vom monitoriza și noi, prin departamentele de la nivelul nivel național, ca toate acele obiective incluse în programul ALDE să fie implementate cu termene foarte clare. Dacă în urma votului din Parlament va fi un Guvern ALDE + PSD și eu sper ca acest lucru să se întâmple, vă asigur că eu, din poziția mea de deputat, atunci când Guvernul nu va respecta un termen pentru o anumită măsură ce vine din partea ALDE, voi lua atitudine publică, prin declarațiile mele în Parlament, dar și politică, în cadrul partidului.

De asemenea,  parlamentarul giurgiuvean a fost întrebat pe ce criterii se vor face,  în următoarea etapă, promovările la nivelul deconcentratelor, atâta timp cât  în spațiul public sunt voci care  se autopropun  déjà în posturi de directori ale unor  Direcții , justificând apartenența lor la partidul care a câștigat alegerile. 

Nu cred că promovările din deconcentrate se fac pe aceste criterii – a spus Toma Petcu.  Din punctul meu de vedere, deconcentratele ar trebui să rămână așa cum sunt acum. Cred că ar trebui să profesionalizăm această activitate și să o scotem foarte mult din spectrul politic. Dacă oamenii care au activat acolo,  și și-au făcut treaba din punct de vedere professional,  n-au probleme penale, de moralitate sau de altă natură, nu cred că ar trebui să fie scoși de acolo doar pentru că sunt numiți de alt partid. Vreau să vă asigur că ALDE nu a plecat și nici nu va pleca într-o negociere politică, națională sau locală, pe criteriul că trebuie să înlocuim oamenii lor cu oamenii noștri, a fost răspunsul deputatului giurgiuvean.

(Teodora N.)