Sâmbătă, 24 august, poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean Poliţie Transporturi Giurgiu, au organizat şi desfăşurat o acţiune specifică pe linia braconajului piscicol, pe fluviul Dunărea. În jurul orei 21.00, aceștia au prins în flagrant doi cetăţeni bulgari: D. L. Y., de 26 ani, din oraşul Ruse şi A. A., de 28 ani, din localitatea Marten , în timp ce braconau pe fluviul Dunărea, la km. fluvial 484, în apele teritoriale ale statului român, cuo barcă pescărească din fibră din sticlă, înmatriculată în Republica Bulgaria, la aproximativ 20 metri de malul românesc al fluviului, cu plase de pescuit, în lungime totală de 380 metri liniari, din care 80 metri liniari plasă monofilament.

Cei doi suspecţi sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de intrarea sau ieşirea prin trecere ilegală a frontierei de stat, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă monofilament în apele continentale şi în apele maritime interioare, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi altor tipuri de unelte de pescuit industrial.

La data de 25 august 2013, ora 10.30, după finalizarea cercetărilor şi informarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, cei doi cetăţeni bulgari au fost predaţi Autorităţilor de Frontieră din Republica Bulgaria, prin Aparatul Împuternicitului de Frontieră Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here