4457m (1)

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu  ( P.T.F. Calafat )au descoperit, ascuns pe osia unui camion, un cetăţean sirian, care încerca astfel să intre ilegal în ţară.

Marți 15 septembrie, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Remault, un cetăţean turc care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse electronice din Turcia pentru Ungaria.

Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a descoperit ascunsă sub remorcă, pe şasiul acesteia, o persoană de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate împreună cu autorităţile bulgare s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţeanul sirian Mohammad K., în vârstă de 31 de ani.

La cercetări, şoferul camionului a declarat că nu ştie cum a ajuns persoana respectivă pe şasiul mijlocului de transport, iar cetăţeanul sirian a declarat că a intrat în Bulgaria în urmă cu 10 zile şi intenţiona să ajungă în Occident.

Conform  protocolului comun româno – bulgar, mijlocul de transport, şoferul şi cetăţeanul sirian au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (Jurnal)