Uite popa, nu e popa!

În urmă cu peste trei luni consilierul municipal Florian Velicu  rămânea fără mandatul de consilier local al municipiului Giurgiu, în urma unei decizii și solicitări a Biroului Politic Național al PPDD. Conform legii locul său în Consiliul Local a fost preluat de următorul membru al acestui partid, aflat pe lista alegerilor din 2012 – Dumitru Gărgărea. Florian Velicu nu a fost însă de acord cu decizia partidului și și-a căutat drepturile în instanță. În urma unei decizii definitive și irevocabile Birul Permanent Național (BPN) al PPDD a fost nevoit să-și recunoască greșeala și să-l repună în drepturi. În urma acestei decizii consilierii municipali, întruniți joi, 20 noiembrie, într-o  ședință ordinară au fost nevoiți să revoce Hotărârea Consiliului Local nr. 247 din 21 august 2014 și să-l reprimească pe Florian Dinu în funcția de consilier în locul lui Dumitru Gărgărea. Tot în această ședință Florian Velicu a fost reprimit și în toate celelalte comisii de specialitate ale Consiliului Local Giurgiu, dar și în toate consiliile și comisiile din care făcuse parte până la încetarea mandatului înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local.

Pus în fața unei decizii ciudate, Dumitru Gărgărea i-a întrebat pe toți cei prezenți în sală : S-a mai întâmplat vreodată ca un partid să retragă sprijinul unui consilier și tot acel partid să-i de-a dreptul să revină consilier, pe locul meu, post pe care am fost ales perfect legal?!

Primarul Nicolae Barbu i-a sugerat proaspătului fost consilier local Gărgprea, să își caute la rândul său  drepturile în contenciosul administrativ și să se adreseze prefectului județului, care are calitatea să verifice legalitatea hotărârilor Consiliului local. ”Vedeți dumneavoastră , legislația în domeniu este ambiguă, și uite așa ne-am trezit cu 21 de consilieri în loc de 20;  și cine știe, poate într-o zi ne vom trezi că suntem 22! Este dreptul dumneavoastră, puteți rămâne la ședința de azi, dar nu mai aveți dreptul să votați”, a conchis cu ușoară ironie Nicolae Barbu. (Heliade CĂLIN) 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here