Printre cei care au fost prezenţi miercuri la conferinţa de presă a Partidului Naţional Liberal s-au numărat şi doi reprezentaţi ai organizaţiei PNL Comana, care au dezvăluit presiunile la care sunt supuşi, aproape zilnic, de reprezentanţii instituţiilor deconcentrate din judeţ, la comanda politică a primarului Aurel Enache şi a prefectului Cristoi. Mugurel Buzatu este membru al Biroului Permanent al Tineretului Liberal şi, în această calitate, a organizat, alături de o altă reprezentantă a PNL din Comana, Florentina Ungureanu, mai multe acţiuni în comună. Asta i-a costat scump pe cei doi, care deţin câte un magazin. Mugurel Buzatu spune că, de când a intrat în PNL, magazinul său, în care susţine că are marfă de circa 200 de milioane de lei, a fost amendat cu peste 600 de milioane de lei, de toate deconcentratele! „Zilnic, avem controale… de tot felul… Vine Garda Financiară, vine DSP-ul, DSV-ul, Garda de Mediu… câteodată, stau la rând să intre în magazin să controleze! Şi, chiar dacă nu găsesc nimic în neregulă, amendă tot ne dau… Acum câteva zile, a venit un inspector de la DSP, care nu a găsit nimc… a raportat asta şi, imediat după el, a venit DSV-ul, care a luat la mână toate produsele din magazin… Nu au găsit nimic, şi-au sunat şeful şi, pentru că aşa aveau ordin, ne-au dat 100 de milioane amendă pentru că… marfa nu era aşezată frumos pe raft!!! Asta e menirea DSV? Să verifice… aranjarea mărfii pe raft? Despre comisarii de la Garda Financiară nu mai vorbesc… O zi vin ei la noi în control, ne dau amendă, după o săptămână ne sună să mergem noi la ei să ne mai dea o amendă… ITM-ul , le fel, ne-a exasperat… ne-a dat amendă, de exemplu, pentru că o priză nu era corect împământată! E clar că toate aceste controale sunt comandate politic de primarul PDL Aurel Enache, pe care îl deranjează extrem de tare activitatea noastră politică… Şi nu sunt doar vorbe în vânt, pentru că, de fiecare dată când am primit astfel de amenzi, le-am contestat în justiţie şi am câştigat procesele! Noi ştim că motivul acestor controale este să distrugă omul şi spiritul, însă nu vor reuşi! De aceea, fac un apel la toţi cei care sunt în aceeaşi situaţie să nu se mai teamă de aceste „instrumente” şi să folosească, fără frică, instrumentele ce le stau la îndemână – procesele în instanţă – pentru că vor câştiga!”.

Şi Florentina Ungureanu spune că întâmpină aceleaşi probleme, deşi, la doi paşi de magazinul său, funcţionează un magazin ce îi aparţine primarului Enache, însă acolo – deşi femeia susţine că s-ar vinde, printre altele, ţigări „la negru” – niciun organ de control nu intră.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL Giurgiu, Ionel Muscalu, spune că ceea ce se întâmplă cu oamenii PNL din Comana se întâmplă cu toţi primarii Opoziţiei din întreg judeţul. „Vreau să transmit un mesaj politic: nu vă lăsaţi intimidaţi şi manipulaţi de toate aceste presiuni! Şi vă mai asigur de un lucru: toţi cei care conduc acum serviciile deconcentrate şi execută, fără crâcnire, ordinele politice, vor pleca odată cu venirea USL la putere! Noi ştim că acum disperarea îi împinge să facă astfel de gesturi, pentru că PDL a pus presiune în aceste servicii pe toţi funcţionarii, iar profesioniştii sunt folosiţi ca instrumente de teroare. Niciunul din aceşti şefi nu va mai rămâne pe funcţie; toţi aceşti incompetenţi vor dispare şi sper ca mesajul meu să fie recepţionat de aceşti şefi, care ar trebui să aibă grijă ce fac în cele două luni rămase până la alegri!”

Şi, ca şi cum dezvăluirile de la Comana nu ar fi fost de ajuns, în aceeaşi conferinţă de presă, profesorul Adrian Simionescu a declarat că are informaţii certe că PDL promite elevilor de liceu care au împlinit 18 ani că, dacă votează PDL – atât ei, cât şi părinţii lor – li se garantează promovarea examenului de bacalauret, dar şi un loc de muncă după terminarea liceului! Adrian Simionescu mai spune că este posibil ca directorii de şcoli puşi în funcţie de PDL să participe la fraudarea alegerilor, în condiţiile în care aceştia au acces la CNP-uri, adrese şi alte date personale ale părinţilor elevilor, date pe care PDL le-ar putea folosi pentru falsificare listelor de susţinători sau chiar pentru falsificarea rezultatelor alegerilor.

Cristina MOISE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here