victor-pontaPremierul Victor Ponta a surprins prin afirmația  că s-a hotărât să mai stea „încă 10-15 ani” la guvernare, deoarece atât le va lua Ministerului de Interne şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală să realizeze o bază de date comună cu amenzile rutiere, pentru a putea fi verificată plata acestora. (Doamne ferește!)

Premierul a făcut aceste remarci înaintea lansării Centrului de Inovare în Securitate Cibernetică, eveniment la care accesul presei nu a fost permis. Discuţia a fost însă suprinsă şi transmisă în direct pe canalul de Youtube al Guvernului.

În acest cadru, Ponta şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că nu există o bază comună a Poliţiei şi ANAF privind amenzile rutiere.

M-am hotărât să mai stau încă 10-15 ani la guvernare. Cam în atâta timp le va ajunge celor de la Interne cu cei de la ANAF să facă o bază comună cu amenzile de circulaţie. Domnule, cum, e posibil în secolul XXI să nu poţi să intru într-o bază de date, să-mi spună cine a luat amendă ?

Cu alocațiile copiilor,  cu salariile și pensiile românilor cum rămâne domnule Ponta? Mă scuzați, dar  pe d-stră se pare că nu vă interesează decât  taxele (noastre evident!) , impozitele și amenziile! Dar pentru  creșterea nivelului de trai, eradicarea corupției, igienizarea  scenei politice cam  de câți ani ați avea  nevoie?    

6 COMENTARII

  1. Institutul Național de Statistică a dat publicităţii printre alți indicatori economici,creșterea PIB (produsul intern brut ) ,în trimestrul întâi din 2015 cu 4,2 % fata de trimestrul întâi din 2014! Să nu aibă guvernul român niciun merit în această creștere economică? Sau în repararea tuturor nedreptăților comise cu bună știință de guvernul Boc?Sau ultimele măsuri pentru reducerea TVA,combaterea evaziunii fiscale,noul Cod Fiscal,Codul Silvic pentru oprirea jafului pădurilor?Aflăm că firma austriacă a trimis scrisoare de ameninţare primului ministru,ambasadorul Austriei i-a scris președintelui în semn de protest,de parcă Statul Român n-ar mai fi stăpân pe resursele țării!Și dacă guvernul român încearcă să pună piciorul în prag,respectând bineînţeles acordurile și tratatele internaționale,atunci este batjocorit și bălăcărit chiar de români! Nu este vorba așadar de divergență de păreri.care poate avea un final benefic,ci este vorba de războiul româno -român,despre care un modest profesor de Istorie ne-a spus în școala primară.si anume că cei mai mari dușmani ai românilor sunt tot românii!

  2. Să mai notăm că azi a trecut neobservat gestul unui liberal autentic, respectiv Călin Anton Popescu Tăriceanu,președintele Senatului României,care a refuzat să se prezinte la Ambasada SUA,care n-are ambasador ci împuternicit,să se prezinte deci ca un vasal să dea socoteală despre ce ? Despre dreptul Parlamentului României să voteze legi care să apere drepturile și libertățile omului,despre care americanii fac atâta tevatură? Iată că mai există și un ROMÂN cu coloană vertebrală,care l-a invitat pe yankeu împreună cu alţi ambasadori la Palatul Parlamentului,să discute cum devine treaba cu statul de drept și nu să se ia după cei care se duc si le lustruiesc clanțele de la uși,precum o procuroare comunistă care si-a început cariera la Giurgiu.

  3. Suntem vasali Europei si a Statelor Unite . Atata timp cat siguranta, integritatea statului tau depinde de fortele alitate faptul ca tu ca politician refuzi sa te duci la o intalnire cu un ambasador, nu este un act de curaj ci ignoranta,infatuare si incapacitatea de a da niste raspunsuri. Cat timp infrastructura, marile proiecte depind de bani europeni nu poti sa iti arogi dreptul de a fi independent cat timp stai tot timpul cu mana intinsa. Dar de sistarea fondurilor europene din cauza modului in care banii au fost fraudati nu spuneti nimic? Despre penali, ignorantii din parlament care acum isi voteaza legi speciale nu spuneti nimic/

    • Fara a dori sub nicio forma sa intru in polemica,mai ales cand este vorba de giurgiuveni,imi ingadui totusi sa va spun ca numai cersetorii stau cu mana intinsa,noi la fondurile europene contribuim cu bani,in limita unui plafon,in functie de PIB.Din acesti bani stransi la nivelul UE,se repartizeaza tarilor o suma intr-un anumit cuantum,numai ca de acesti bani se beneficiaza numai pentru anumite proiecte si in anumite conditii.Cu alte cuvinte se pune problema absorbtiei fondurilor europene,si daca nu ma insel,pe timpul guvernului Boc,rata de absorbtie era de 5-6%,in timp ce acum este de peste 55%.Cu alte cuvinte ,pe timpul lui Boc,primeam mai putin decat suma cu care contribuiam.Eu socot ca un partener de alianta militara si economica,te apreciaza daca ai demnitate si te achiti de obligatiile din tratat,in caz contrar te trateaza ca pe o sluga! Oricum ,si ei au foarte mult de castigat ca ne-au primit in NATO,ma refer la americani,vedeti cu ce pret au vrut sa ajunga in Ucraina ,si nu vor reusi intr-un viitor apropiat.

  4. Prietene alocatia unui copil este de 40 de lei si tu ne vorbesti de statistici? IN FIECAREZI SUNT INCATUSATI POLITICIENII CONRUPTI DEVIND RUSINEA INTREGII LUMI SI TU NE VORBESTI DE PARLAMENTUL FORMAT DIN NISTE LICHELE , UNII DINTRE EI ABIA AU TERMINAT UN LICEU.
    OAMENI CARE IES LA PENSIE DUPA 46 DE ANI CU ZECE MILIOANE SI TU OMAGIEZI PSD-UL.

    • Parlamentul țării,rezultat din alegeri libere și corecte,nu este nici mai bun nici mai rău decât poporul român.Mai mult,reprezintă un eșantion din natia românească,și dacă am fi corecți cu noi înșine,ar trebui să recunoaștem că fiecare dintre noi avem sub o formă sau alta,într-o măsură mai mare sau mai mică trăsăturile de caracter ale neamului nostru.Iar hoția,minciuna,ura,intriga,lașitatea și alte asemenea apucături ne-au intrat în sânge ca un stigmat din vremuri de dinaintea domniilor fanariote! Asa că înainte să aruncăm cu piatra în altul,ar trebui să ne mai evaluăm si pe noi înșine!Cu precizarea că nu sunt si nu am nicio rudă parlamentar sau politician,sunt un cetățean cu drept de vot,plătitor de taxe şi impozite.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.