Gheorghe-Stefan-418x215(conferința de presă din 7 mai la sediul fostului PDL din Giurgiu)

În ultimele două-trei săptămâni, premierul Ponta se laudă pe toate canalele de știri cu realizările sale ”extraordinare” din ultimii trei ani, cu creșterea economică, cu colectarea eficientă a banilor la bugetul de stat, însă nu se laudă cu ceea ce îi doare cel mai mult pe români, și anume cu crearea locurilor de muncă promise sau cu investițiile în infrastructură.

Nici până la această oră, domnul Ponta nu a plătit TVA-ul producătorilor agricoli ai României. În marile exploatații agricole există așa numita taxare inversă, conform căreia producătorii agricoli nu plătesc TVA-ul, ci trebuie să îl recupereze de la cei cărora le-au vândut produsele. După șase luni, sunt ferme agricole în România care au sute de mii de euro de recuperat de la bugetul de stat. Pe de altă parte, nici până la această oră, guvernul Ponta, prin Ministerul Agriculturii, nu a oferit subvențiile la motorina utilizată în ultimul trimestru al anului trecut ceea ce mi se pare un furt din bugetul firmelor. Din nou, domnul premier demostrează că este un plagiator de marcă. În lunile ianuarie-februarie, în programul de guvernare al PNL, noi am trecut, ca principale obiective, reducerea TVA-ului la produsele agroalimentare, perioadă în care domnul Ponta nu se gândea la acest lucru, el vorbind de o reducere generală a TVA. S-a dovedit, până la urmă, că programul nostru de guvernare era mai bine gândit și ne-a copiat ideea. Săptămâna trecută, a continuat Ștefan, același premier Ponta, în ședința de Guvern, a aprobat al doilea mare obiectiv al nostru, cel pe teme agricole. Pe această cale, fac apel către doamna directoare a A.P.I.A. Giurgiu, pe care o apreciez foarte mult, să facă demersurile necesare către conducerea A.P.I.A. București, în dorința ca și fermierii giurgiuveni să își recupereze aceste creanțe de la bugetul de stat. Nu mi se pare firesc ca statul român să-i fure pe oameni, neplătindu-le la timp datoriile. Gândiți-vă că neplata accizei pe motorină de anul trecut, în condițiile în care sezonul de toamnă reprezintă perioada în care agricultura suportă cele mai multe și cele mai scumpe lucrări, face imposibil bunul mers în acest domeniu.

Astăzi a avut loc o ședință cu colegii din fostul PDL, pentru a stabili reprezentanții la Consiliul Național al PNL, care va avea loc pe 23 mai, la Pitești. Știm cu toții, a adăugat Ștefan, că anul acesta se împlinesc 140 de ani de la înființarea PNL. Prin urmare, noi am luat decizia, la nivel național și județean, să organizăm manifestații în acest spirit. Așadar, săptămâna viitoare o să aibă loc, la Opera Națională din București, un concert la care va participa și președintele României, domnul Klaus Iohannis. De aceea, trebuia să ne asigurăm că vom fi reprezentați așa cum se cuvine.

Vreau să vă anunț că astăzi avem constituite toate organizațiile locale din județ, mai puțin în Clejani, unde deocamdată nu avem soluție, dar avem în plan să dialogăm cu actualul primar.( T. Nicolau)