marin-anton-2( Declarația  deputatului Marin ANTON- vicepreședinte UNPR – în EXCLUSIVITATE pentru publicația Jurnal giurgiuvean)

 

Tot ce  se întâmplă cu  justiția în România  este o urmare a lucrurilor care  cu 5-6 ani în urmă ni se păreau normale. Din punctul meu de vedere trebuia  readus totul la un punct zero . Ceea ce s-a întâmplat cu Sorin Oprescu toată lumea știa …Foarte, foarte mulți primari din România fac acest lucru . Însă toată lumea se ascunde, nu spune adevărul. Suntem toți niște  ipocriți. Foarte multă lume cunoaște acest fenomen, inclusiv cei din media, inclusiv din clasa politică, dar multora le este frică să vorbească. De ce, nu știu?! Așa că cine pică , pică, cine nu, nu!  

Cunosc fenomenul… Știu cum funcționează acest fel de afaceri , deși n-am fost niciodată implicat în el. E clar însă că trebuia să vină și un moment T ”zero” .  – Gata fraților! Nu mai dați pâine și ulei la votanți. Dacă  v-am prins că dați uleiul în pungă vă bag la pușcărie!  – Nu mai luați comisioane! Punct!…Acesta ar trebui să fie mesajul.  Eu sunt pentru întețirea sancțiunilor. Ai greșit?  De acum încolo plătești de două ori mai scump…

Îmi pare rău de ceea ce i se întâmplă lui Oprescu,  ca și multor altor primari din țară. Mulți dintre  aceștia sunt oameni de calitate…Sunt oameni care astăzi sunt timorați de a mai rămâne în politică sau a mai intra în ea dacă n-au făcut-o până acum… Tot mai mulți se gândesc că riscul este prea  mare. Trebuie înțeles că până acum ceea ce i s-a întâmplat primarului Capitalei a fost o practică, dar că totul s-a încheiat . Gata! Există însă și o parte proastă din toată chestia asta… Puțini însă se vor mai încumeta probabil să mai ia fonduri europene. Deși mă întreb, treaba DNA-ului sunt fondurile europene? Avem alte structuri pentru asta: OLAF și DLAF, care se ocupă de lucrul acesta . Revenind la cazul Oprescu   nu am nicio scuză pentru oamenii care după ce iau bani, profitând la urma lor de pe urma prieteniei cu  cel prins și anchetat, fug la rândul lor să-l denunțe…Pe Oprescu l-au dat  pe mâna justiției prietenii, oamenii care îi intrau în casă,   care s-au folosit de Oprescu și de funcția acestuia. Mie mi se pare asta un abuz!

Se spune că o greșeală recunoscută este pe jumătate iertată… Ăștia care l-au dat în gât pe Oprescu nu  au fost însă deloc trași la răspundere, certați,  ci chiar felicitați că au colaborat cu DNA-ul! Dar de unde știu ei , procurorii, că acești denunțători spun adevărul? Dacă cineva a luat în numele primarului potul cel mare și lui i-a dat numai o parte,  dar  a spus DNA-ului că i-a dat primarului toți banii?  Și uite așa denunțătorul scapă basma curată , rămânând și cu banii,  în timp ce Oprescu va trebui să plătească o  factură  extrem de grea…

( A consemnat Florian TINCU)  

3 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.