În timp ce la nivel naţional se desfiinţează echipe pe capete, lăsând descompletate seriile în care evoluează, multe având probleme grave financiare, iată că în campionatul judeţean îşi fac apariţia noi echipe, pe fundalul unei competiţii bine organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal, în condiţii grele, la început, dar care cu siguranţă vor deveni relativ bune după ce se vor juca câteva etape definitorii. O astfel de echipă curajoasă am urmărit la lucru, în prima etapă disputată duminică, 02 septembrie, în localitatea Crucea de Piatră, situată între Uzunu şi Călugăreni, numită Viitorul şi care a debutat la categoria Onoare împotriva titratei echipe din Puieni, denumite identic Viitorul. Dificultăţile cu care se confrunta încă de la debut o echipă mică sunt evidente şi pot fi corectate, dar modul în care apar acestea este de multe ori hilar şi ne oferă ocazia  de a scrie câte un articol relaxant. Nici nu are importanţă desfăşurarea partidei, scorul fiind la final 7-3 în favoarea gazdelor debutante, ci trebuie remarcate evenimentele succedate de-a lungul a 90 de minute foarte interesante. Terenul pe care s-a disputat partida este unul selenar, relieful acestuia putând rivaliza cu Munţii Apuseni, prin spectaculozitatea de care dă dovadă. Din păcate, iarba crescută pe alocuri nu a putut îndrepta deloc denivelările care formau până la urmă întreg terenul, de la un capăt la celălalt, iar pentru jucători a devenit un fel de Camel Trophy local să ajungă la poarta adversa cu minge, dar chiar şi fără minge.  De altfel, la prima fază de contraatac a gazdelor, un jucător a scăpat singur cu portarul, dar s-a împiedicat la marginea careului, arbitrul ezitând în a da sau nu o lovitura liberă, deşi singurul vinovat în acea faza era terenul.  Explicaţia gazdelor vizavi de gropile şi dâmburile care formau terenul a fost relevantă – când a plouat astă primăvară, au intrat vacile pe teren! Pe lângă teren gazdele au omis să asigure la joc asistenţa medicală obligatorie, astfel că doar cu bunăvoinţa oaspeţilor care au fost de acord să aştepte un timp rezonabil, a apărut o doamnă doctor salvatoare, altfel Viitorul ar fi avut la debut un meci nejucat!  Jocul a avut de asemenea o brigadă inedită formata din doi arbitrii, din lipsa de cvorum în cadrul Comisiei locale care se confruntă cu lipsa dorinţei tinerilor de a deveni cavaleri ai fluierului. Schema de joc explicată jucătorilor echipei gazdă de un domn pădurar, care s-a nimerit să fie si antrenor de circumstanţa, a sunat în felul: Simteţi-vă bine! Şi-atât din partea lui Piţurcă local pentru prima mare confruntare a sezonului!  Totuşi această schemă s-a dovedit decisivă în stabilirea rezultatului final, deoarece gazdele au aruncat permanent mingea în faţă, fără s-o mai paseze şi apoi s-au simţit extrem de bine trimiţân-

d-o în poarta adversă. Liderul echipei gazdă şi-a reglat tirul pe burţile şi feţele adversarilor la executarea câtorva lovituri libere, astfel că după pauză, la a patra lovitură de acest gen executată, zidul oaspeţilor s-a aşezat cu spatele la minge de frica lui Roberto Carlos din Crucea!  Pentru ca spectacolul să fie complet, la pauza jocului portarul echipei oaspete şi-a dat seamă că este murdar de vopsea albă pe mâini, pe echipament şi pe faţă, deoarece gazdele vopsiseră barele porţilor în dimineaţa disputării partidei şi uitaseră să pună afişul cu vopsit proaspăt!

Dincolo de aceste mici nereguli de început trebuie remarcat efortul uriaş depus de cei ce susţin echipa, deoarece baremul de arbitraj, asigurarea asistenţei medicale la joc, maşina pusă la dispoziţie echipei în deplasare, plus cheltuielile cu organizarea jocului, cu legitimarea jucătorilor şi plata unor amenzi apărute între timp, reprezintă cheltuieli enorme în aceste vremuri, iar cei din Crucea de Piatra au riscat cu gândul la pasiunea lor, încercând să susţină o echipă mică cu dorinţă maximă de a juca oriunde, oricum şi cu oricine, doar să-şi exprime talentul şi pasiunea în faţa susţinătorilor.

Rezultate înregistrate la Liga 4 si categoria Onoare

Etapa IV – 01.09.2012 Ora 18.00

CS Dragonii Ogrezeni – CS Adunaţii Copăceni – nu s-a disputat

CS Rapid Clejani – AS Scărişoara 5 -1

AS Viitorul Vedea – CS Zmeii Ogrezeni  5- 1

AS Voinţa Slobozia – AS Silver Inter Zorile 6 – 3

AS Progresul Palanca – AS Spicu Izvoru 2 – 4

FC Bolintin Malu Spart – AFC Avântul Floreşti 1 – 2

AS Ghimpaţi Iepureşti – AS Dunărea Oinacu 5 – 0

CS Nova Force Giurgiu – AS Prundu 3 – 0

AS Real Vărăşti – CS Argeşul Mihăileşti 0 – 3

Onoare 1

Etapa I 02.09.2012

AS Juventus Găujani – AS Viitorul Pietrele 2-1

AS Arsenal Malu – AS Voinţa Daia 4 – 1

AS Viitorul Cr. De Piatră – AS Viitorul Puieni 7 – 3

AS unirea Frăteşti – AS Energia Remuş 5 – 1

AS Viiroul Letca Nouă – AS Gloria Schitu amânat

AS Băneasa – CS Unirea Izvoarele 4 – 2

Onoare 2

Etapa I 02.09.2012

AS Liylan Greaca – AS Gloria Comana 7 – 1

AS Argeşul Hotarele – AS Iepureşti 3 – 1

AS Fortuna Hereşti – AS Singureni 1- 0

AS Progresul V. Dragului – AS Omerta Stoeneşti 6 – 2

AS Real Colibaşi – AS MV Călugăreni 3 -0

AS Agrohold. Vlad Ţepeş – AS Victoria Falaştoaca 2 -0

Onoare 3

Etapa I 02.09.2012

AS Unirea Vînători – ACS Mihai Vodă 2 -3

AS Avîntul Cartojani – AS Real Hobaia 3 – 1

AS Sportul Pădureni – AS Olimpia Mârşa 3 -0

AS Unirea Cosoba  – AS Podul Doamnei  4-2

AS Crevedia Mare – AS Luceafărul Trestieni  3-4

FC  Bolintin Malu Spart II – AS Buturugeni 4 – 4

CS Constr. Bol. Deal – FC Icoana 2-0

Culese de la Comisia de Disciplină

În şedinţa din data de 21.08.2012, Comisia a luat următoarele măsuri:

– STATE MARIAN – ADUNAŢII COPĂCENI – 1 ETAPĂ – 30 LEI

– COCIOV LUCIAN – VIITORUL VEDEA – 1 ETAPĂ – 30 LEI

În şedinţa din data de 21.08.2012, Comisia a luat următoarele măsuri:

– IVAN NICOLAE – VIC. AD. COPĂCENI – 1 ETAPĂ – 50 LEI

– CROITORU ANDREI – VICT. AD. COPĂCENI – 1 ETAPĂ – 30 LEI

– PÎRVU GHEORGHE – DRAGONII OGREZENI – 6 ETAPE – 170 LEI

– MINCU ALBERTO – RAPID CLEJANI – 2 ETAPE – 90 LEI

– STANCIU CĂTĂLIN – DRAGONII OGREZENI – 6 ETAPE – 170 LEI

– Echipa DRAGONII OGREZENI primeşte o penalitate sportivă de 1000 lei pentru folosirea de jucători în stare de suspendare.

– ION MARIAN – ANTRENOR REAL VĂRĂŞTI – 2 ETAPE – 90 LEI

În şedinţa din data de 30.08.2012, Comisia a luat următoarele măsuri :

– BICA DANIEL – DUNAREA OINACU – 50 LEI – 1 ETAPĂ

– LASCARACHE CONSTANTIN – NOVA FORCE – 1 ETAPĂ – 30 LEI

– ENACHE CONSTANTIN – VICT. AD. COPACENI – 1 ETAPĂ – 50 LEI

În şedinţa din data de 30.08.2012, Comisia de Disciplina a Arbitrilor a luat următoarele măsuri :

– MANDU ALEXANDRU – reţinut de la delegări pe o perioadă de 2 etape

Ion ION