***De sărbători alte cinci zile de meniu surpriză pentru asistați

Dacă la sfâşitului anului 2012 ,Cantina de ajutor social din cadrul Direcției de Asistență Socială Giurgiu (DAS), asigura hrană pentru 102 asistaţi de anul acesta numarul lor a ajuns la aproximativ 260, incluși fiind şi cei 5 asistaţi ai Centrului de primire, adiacent Gării Giurgiu Nord. După cum ne declara Ioaniţescu Constanţa, şefa Cantinei de ajutor social din cadrul D.A.S. Giurgiu, beneficiarii cantinei sunt : copiii în vârstă de până la 18 ani , aflaţi în întreţinerea acelor familii al căror venit net mediu lunar , pe o persoană, este sub nivelul venitului net lunar; tinerii care urmează cursuri de zi la instituţiile de învăţământ (ce funcţionează în condiţiile legii) , până la terminarea acestora , dar fară a depăşi vârsta de 25, respectiv 26 de ani; pensionarii și alte categorii de persoane…

Meniul zilnic pentru persoanele defavorizate constă în două feluri de mâncare care sunt servite numai la prânz şi seara. Meniul constă atât în hrană caldă cât şi în hrană rece , din care nu lipsesc mezeluri le, ciorbele și conservele. Preţul meniului zilnic se ridică la 6 lei de persoană” – ne preciza Constanța Ioanițescu.”De ziua națională a României, de 1 decembrie, pregătim o surpriză, constând în 5.000 de porţii de fasole şi cârnaţi , pe care le vom distribui, gratuit, persoanelor cu probleme sociale din municipiu , pentru ca în perioada sărbătorilor de iarnă, de Crăciun va fi pregătit un meniu cu totul special, ce se va întinde pe un termen de 5 zile: în prima zi se va oferi hrană caldă (ciorbă de porc şi sarmale) , pentru ca în restul zilelor să distribuim ca hrană rece câte un pui grill , o pâine , 1 kg carne tocată , o bucată de salam Italian şi mult , mult cozonac”, nea mai spus șefa Cantinei DAS Giurgiu. Anul Nou va aduce la rândul său alte surprize în farfuria asistaților giurgiuveni, din meniu nelipsind mezelurile, friptura de porc cu sos şi piure , puiul la rotisor, rulada , dar și pulpa de porc crudă , pentru cei ce vor dori să o pregătească acasă, după o rețetă proprie.

Roxana MARDARE