Află care sunt artiștii ce vor concerta în Piața Tricolorului la Giurgiu și ce alte surprize au fost  pregătite de municipalitate 

Luni 1 decembrie, deși în plin post al Crăciunului , giurgiuvenii văr avea dezlegare la joc și voie bună cu ocazia Zilei Naționale a României. Profesorul Virgil Pețanca, directorul Centrului Cultural local ”Ion Vinea”, ne spunea că în calitatea lor de organizatori principali alături de Primăria și Consiliul Municipal Giurgiu îi invită pe toți cetățenii orașului să participe în număr cât mai mare la manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie – Ziua Națională a României. 

Programul sărbătorii:

Manifestările vor debuta luni, 1 decembrie, de la ora 10.00, atunci când Fanfara Valahia va asigura fundalul muzical la ceremonia de depunere de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor din cadrul Bisericii Eroilor (de lângă Spitalul Județean de Urgență). La această zi de mare sărbătoare Fanfara Valahia a Centrului cultural local ”Ion Vinea” va intona Marșul de întâmpinare a oficialităților locale și județene, Imnul Național al României și Imnul Eroilor, iar după ceremonia de depunere a coroanelor de flori va participa alături de trupele MAI și ale MApN la parada militară și a tehnicii militare aflată în dotarea acestora, paradă ce se va desfășura până la sediul Primăriei Giurgiu pe un fundal muzical alcătuit din marșuri adecvate.

De la ora 12.00 distracția, ne spunea Virgil Pețanca, se va muta în Piața Tricolorului unde, pe o scenă special amenajată pentru buna desfășurare a acestei sărbători vor evolua peste 25 de artiști. Giurgiuvenii sunt invitați în număr cât mai mare să urmărească GRATUIT și să participe activ la un inedit spectacol muzical-folcloric maraton. Spectacolul va avea o  durată de peste patru ore și este intitulat sugestiv ”Cântec, joc și voie bună!”, fiind susținut de membrii Ansamblului de cântece și dansuri populare ”Doina Dunării” al Centrului cultural local ”Ion Vinea”  împreună cu soliștii vocali de muzică populară Nelu Chiripuci, Mariana Simion, Iulian Urlea și Reta Baltag. Alături de artiștii giurgiuveni în acest spectacol maraton desfășurat live vor evolua și peste 25 de mari soliști vocali de muzică populară de pe întreg cuprinsul țării, la invitația moderatorului, prezentatorului și realizatorului de emisiuni folclorice Georgel Nucă, de la TvH.  

 

Cine va asigura atmosfera petrecerii

 

Pe scena din Piața Tricolorului se va desfășura un inedit spectacol folcloric și coregrafic așa cum nu a mai fost organizat niciodată la Giurgiu, spectacolul fiind transmis în direct de TvH (fotul TvRM) pe toată perioada sa de desfășurare- ne preciza directorul Virgil Pețanca.  Printre cei care vor evolua live în fața giurgiuvenilor iubitori de muzică populară  se află îndrăgiții soliști vocali: Marius ZGĂIANU, Laura HAIDĂU, Elena SIMA, și Denisa SOLCANU (toți din zona Moldovei), Ansamblul de cântece și dansuri din Suceava, Ion DRĂGAN (Gorj), Maria Corlan MISCHIE, Constantin LOGOFETESCU, Georgel NUCĂ, Marian VÎJOI și Angelica MIREA (toți din zona Oltenia), Ioan TOADER, Tina MILITARU, Giorgiana AURICĂ, Gheorghe GHEORGHE și Lorena IACOB (toți din Muntenia), Ștefan VLAD, Constantin BADEA, Marius BRUTARU și Victorița VLASE (din zona folclorică Dobrogea), Mitriță CREȚU (Moldova) și Irinel POPA din zona folclorică a Transilvaniei.

Manifestările dedicate de Primăria și Consiliul Local Giurgiu Marii Sărbători a Unirii înfăptuite la 1 decembrie 1918 la Alba Iulia se vor încheia la orele 18.00, atunci când Fanfara Valahia alături de trupele militare din Garnizoana Giurgiu vor participa la tradiționala de acum retragere cu torțe, pe traseul de la Casa Cărții – Zona Parcul Mihai Viteazul și până la sediul Primăriei Municipiului.

(Heliade CĂLIN )              

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here