Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu (P.T.F. Calafat ) au depistat un excavator    care figura ca fiind furat din Polonia.

Se pare că hoții nu se mai bagă de mult  la lucruri mici și ieftine. Inspirați de la politicieni oamenii vor să se căpătuiască dintr-o singură lovitură.  Miercuri  3 septembrie, în jurul orei 8.00, la Punctul de Trecere a Frontierei  Calafat, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul bulgar Chavdar C., în vârstă de 47 ani, la volanul unui autocamion marca Daf cu numere de înmatriculare italiene şi remorcă marca Schimitz cu numere de înmatriculare poloneze, cu care transporta două excavatoare. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră doljeni au constatat că unul dintre cele două excavatoare figurează ca fiind declarat furat din Polonia, încă din data de 16.08.2005!

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au observat că  excavatorul  avea poansonată altă serie de şasiu şi deasupra aplicat un abţibild pe care se puteau trece caracteristicile excavatorului. Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului bulgar dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt, iar excavatorul în valoare de 54.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Calafat până la finalizarea cercetărilor. Iată cum încet încet într-o zi o să ne pomenim în vamă cu invizi ce vor dori să treacă prin frontieră, bombardiere sau  (de ce nu?!), submarine! (Jurnal)