După cum scriam ieri, 1 ianuarie, poliţiştii giurgiuveni au fost solicitaţi să intervină şi nevoiţi să folosească armamentul din dotare pentru a calma mai mulţi tineri care, după ce au consumat băuturi alcoolice, au provocat o încăierare la un restaurant din municipiul Giurgiu. Vă oferim în rândurile de mai jos versiunea oficială a Poliției Giurgiu.

În ziua de 1 ianuarie a.c., la ora 6.15, poliţiştii de la Poliţia Municipiului Giurgiu au fost sesizaţi prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 că în incinta barului unui restaurant, din municipiul Giurgiu, a izbucnit un scandal.
La faţa locului s-a deplasat de urgenţă echipa operativă complexă care din cercetări a stabilit că, în data de 01.01.2014, în jurul orei 06.00, în apropiere de terminarea programului restaurantului, pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii contradictorii, a avut loc un conflict spontan între două persoane, de 28 ani şi respectiv de 24 ani, ambii din municipiul Giurgiu, care participau la serbarea revelionului.
În altercaţie au mai intervenit alţi şase tineri, cu vârste cuprinse între 22 şi 36 de ani, toţi din municipiul Giurgiu, iar în urma agresiunii, în care s-au folosit obiecte contondente şi tăietor-înţepătoare, bărbatul de 36 de ani a fost rănit şi a necesitat intervenţia chirurgicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Pentru aplanarea conflictului poliţiştii au efectuat două focuri de avertisment în plan vertical cu muniţie neletală, fără a exista victime sau pagube materiale.
În continuare poliţiştii efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de Încăierare, fiind dispusă măsura reţinerii pentru şase dintre participanţi, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propuneri de arestare preventivă. (Redacția)