O veste proastă pentru cei care nu-și pot justifica averile . Până la finele anului acesta se vor înfiinţa serviciile regionale de verificări fiscale. Servicii regionale ce se vor subordona doar administrativ direcţiilor regionale ale Finanţelor Publice, dar vor avea prin regulamentul de organizare şi funcţionare un grad de autonomie sporit, urmând să fie în directa coordonare metodologică a Direcţiei de Verficări Fiscale din cadrul ANAF central. După cum afirma chiar președintele   Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ştefan Diaconu până atunci vor fi selectate într-o listă persoanele fizice în profil  teritorial ce prezintă discrepanţe peste nivelul legal acceptat dintre veniturile obţinute şi averea personală şi veniturile declarate din evidenţele de date ale ANAF. Așa se face că la nivelul fiecărui judeţ se vor extrage între 15 şi 40 de cazuri pentru care se vor declanşa verificări preliminare. Acest număr este stabilit în funcţie de capacitatea administrativă de control a fiecărui regiuni şi numărul de cazuri identificate în fiecare regiune. El a mai precizat că verificările asupra persoanelor fizice rezultate din eşantionare vor fi efectuate de către inspectori din cadrul serviciilor de verificări fiscale din afara judeţului. Adică de exemplu inspectorul din Iaşi îl verifică pe cel din Vrancea, și așa mai departe ca să se evite suspiciunile și pe cât posibil varianta relaţionării. Asta înseamnă că și la noi se va aplica de acum înainte sistemul din SUA în care orice cetățen poate face o reclamație privind dubiile sale în privința averii vecinului, rudei sau prietenului pentru ca Departamentul să declanșeze un control asupra  veniturilor  declarate de cel pârât.

Şeful Fiscului a mai spus că pentru cazurile mai puțin relevante (adică în cazul ”peștilor” cei mici) inspecţia fiscală va fi realizată şi de către inspectorii din judeţul respectiv ( în cazul nostru cei din Giurgiu).

De precizat că inspectorii ce vor lucra în acest Departament vor fi selectați riguros, inclusiv cu verificări specifice altor autorităţi ale statului, acest serviciu neputând angrena persoane asupra cărora planează unele suspiciuni legate de integritate și persoane care nu au un background profesional perfect, după cum spunea șeful ANAF. Cei selectaţi pentru a lucra în acest Departament de Control al Marilor averi, vor urma cursuri de pregătire profesională specifică urmând să își începă activitatea de la 1 ianuarie 2015. (Jurnal)

2 COMENTARII

  1. „Inspectorii vor fi selectați riguros…”!?!?mare minciuna, au fost selectați fraieri care n-au „relații” suficiente și fraieri care n-au învățat nimic de-a lungul timpului și prin urmare, slab pregătiți fiind, stau în banca lor și se mulțumesc cu un loc de munca…probabil asa trebuie sa fie: persoane mai puțin profesioniste care sa se facă ca fac treaba…Nu se va schimba nimic atunci când se selecteaza astfel inspectori…ziarele scriu multe, directorii spun multe însă adevărul e cu totul altul…

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.