nunta-300x199De luni, 1 august, a  intrat în vigoare prevederea care permite patronilor de localuri să primească mai mult de 10.000 de lei cash, pe zi, de la o persoana, pentru organizarea de nunti si botezuri.

Măsura este inclusă într-o ordonanţă de urgenţă, aprobată de curând de Guvern. Astfel, patronii de localuri pot obţine creşterea plafonului de 10.000 de lei pentru tranzacţiile cash, dar doar cu acordul Fiscului.

„Organizatorii de nunţi şi botezuri, pentru operaţiunile de încasări în numerar pe zi, de la persoane fizice, pentru serviciile legate de aceste evenimente, pot solicita organului fiscal central competent în administrarea obligaţiilor lor fiscale, în cazul în care aceştia prezintă organului fiscal informaţii din care rezultă că încasările de la persoane fizice generate de organizarea de astfel de evenimente depăşesc plafonul, aprobarea unui alt plafon de încasări decât cel stabilit la art.4 (10.000 de lei) „, potrivit prevederii.

Proprietarii de localuri trebuie să aducă dovezi privind încasările anterioare din nunţi şi botezuri, precum şi o cerere în care să se menţioneze noul plafon.

ANAF are timp 15 zile sa analizeze documentele şi să trimită un răspuns. Dacă este pozitiv, adică dacă aprobă creşterea plafonului, atunci decizia va fi valabilă timp de un an şi poate fi reînnoita sau modificată la cererea solicitantului.

Plafonul de 10.000 de lei pentru tranzacţiile cash între persoane fizice şi cele juridice a fost introdus în mai 2015.

JURNAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here