646x404

Începând cu jumătatea săptămânii trecute, au demarat controalele de prevenire ale  inspectorilor ISU Giurgiu care  s-au desfăşurat pe raza municipiului Giurgiu   în intervalul 19.00 – 22.00, pentru început  fiind controlaţi agenţi economici din  baruri și  cafenele.

Sâmbătă 12.12.2015, au fost controlate alte 5 obiective de pe raza localităţilor Floreşti, Stoeneşti, Bolintin Vale şi Vînătorii Mici care figurau că au activitatea suspendată constatându-se că acestea erau fără activitate. Surprizele însă urmau să apară pe parcurs… 

Abia ulterior organele de control au priceput de ce era atât de nervos administratorul localului. Localul nu avea autorizaţie de securitate la incendiu,   motiv pentru care incinta acestuia a fost evacuată , fiind dispusă măsura complementară de oprire a funcţionării. Inspectorii au aplicat  şi 2 sancţiuni de 10.000 respectiv 80.000 lei pentru ,, administratorul a pus în funcţiune obiectivul fără a obţine autorizaţia de securitate la incendiu, astfel periclitînd viaţa ocupanţilor şi a forţelor de intervenţie şi nu a putut fi identificat momentul punerii în funcţiune a obiectivului,, şi pentru că ,,administratorul a îngreunat şi obstrucţionat efectuarea controlului şi nu a prezentat documentele şi informaţiile solicitate în ceea ce priveşte datele de identificare ale societăţii.

Pentru injuriile şi ameninţările aduse ofiţerilor I.S.U. s-a luat legătura cu organele abilitate pentru dispunerea măsurilor/acţiunilor ce se vor întreprinde împotriva  administratorului. Totodată trebuie precizat că înlăturarea sau distrugerea sigiliului aplicat de inspectorii de prevenire se consideră infracţiune şi se pedepseşte conform legi.

Societatea respectivă a mai fost controlată în 2014 respectiv 2015 şi amendată  în cuantum de 7500 lei de către  inspectorii de prevenire ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” al judeţului Giurgiu pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu.

În urma participării în anul 2014 a reprezentantului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” al judeţului Giurgiu în cadrul comisiei de recepţie la terminarea lucrărilor la obiectivul respectiv, au fost găsite o serie de nereguli grave care pun în pericol viaţa utilizatorilor în cazul producerii unei situaţii de urgenţă din care amintim:

– conductele de alimentare a hidranţilor interiori sunt de plastic,

– existenţa unui prag aflat pe calea de evacuare de la intrarea principală,

– una din scările exterioare deschise de evacuare nu corespunde legislaţiei în vigoare,

– iluminatul de siguranţă nu corespunde normelor în vigoare.

În perioada următoare controalele vor continua și la alți agenți economici pentru urmărirea respectării măsurilor de securitate la incendiu. Ele se vor axa cu precădere pe obiectivele care au activitatea întreruptă sau le-a fost oprită funcţionarea. Vor fi controlate în același timp şi cele care au autorizaţie de securitate la incendiu pentru a se constata  dacă acestea respectă condiţiile şi măsurile dispuse …

În zilele de Crăciun şi Revelion întreg efectivul inspecţiei de prevenire a incendiilor împreună cu ofiţeri de la detaşamentele de pompieri va verifica la nivelul judeţului toate obiectivele autorizate/neautorizate care pot organiza activităţi cu public numeros.

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.