1. A mintit cand a spus ca nu se pune problema taierii salariilor, a pensiilor si a cresterii TVA. Cu toate acestea, la doar cateva luni, a anuntat aceste decizii, aruncand in saracie milioane de romani. A fost nevoie de guvernul USL pentru repararea acestei nedreptati. Traian Basescu a mintit mereu cand a vorbit despre cati bani sunt sau nu sunt la buget pentru diverse actiuni – si cand a vorbit de salariile profesorilor, si cand a contestat deciziile Curtii Constitutionale cu privire la plata unor datorii catre bugetari. A mintit ca salariile sunt taiate doar pentru un an, in 2010, si care n-a vrut sa dea banii oamenilor inapoi. A fost nevoie sa venim noi la putere si sa platim aceste lucruri.
 2. A mintit cu privire la destinatia banilor imprumutati de la FMI – a spus ca nu vor fi folositi pentru a plati salarii si pensii. Din cauza modului in care a furat guvernul PDL, s-a ajuns la folosirea acestor bani si pentru deficitele de la pensii.
 3. A mintit cand spunea ca nu sunt bani pentru a da inapoi pensionarilor ce s-a luat ilegal, si acum spune ca ar taia din nou salariile si pensiile. Guvernul USL a gasit insa bani si i-a dat inapoi.
 4. A mintit cand i-a spus Angelei Merkel ca procedura suspendarii nu este prevazuta de Constitutia Romaniei! (Articolul 95). Si mintind, a facut rau Romaniei. Acest om se afiseaza cu o Constitutie in spate, dar minte fara rusine in legatura cu ea! Si asta in conditiile in care Curtea Constitutionala a afirmat clar, ca procedura suspendarii este constitutionala!
 5. A mintit cand a spus ca pleaca in 5 minute, daca este suspendat. N-a plecat, nu si-a dat demisia. E poate cea mai celebra minciuna a sa.
 6. A mintit cand a spus ca e interzisa utilizarea ordonantelor de urgenta in domeniul electoral, uitand ca el, pe 27 noiembrie 2011, trimitea Parlamentului spre reexaminare legea de respingere a unei OUG emise de guvernul Boc, cerand Parlamentului sa aprobe acea ordonanta. Stiti la ce se referea ordonanta aceea? Era OUG 103/2009, de modificare a legii referendumului!
 7. A mintit chiar la inceputul acestei campanii, spunand ca va respecta votul oamenilor, indiferent cati vor veni la vot, si ca va pleca din functie daca romanii voteaza impotriva lui. La doar cateva zile, s-a razgandit, si a anuntat ca va ramane in functie indiferent de cum voteaza romanii!
 8. A mintit in legatura cu dosarele sale, spunand ca ele nu exista. Nu este adevarat – dosare precum vanzarea Flotei, precum spalarea de bani sau precum Casa din Mihaileanu (cea pe care si-a dat-o singur, ca primar) – sunt in prezent blocate pentru ca are imunitate. Daca ceva din toate aceste dosare se confirma, Traian Basescu va fi nu doar primul mincinos al tarii, dar si primul puscariabil al tarii.
 9. A mintit cand a spus ca va da inapoi Casa din Mihaileanu, dupa ce a recunoscut ca a gresit. Niciodata nu a dat inapoi acea casa. Si acum are domiciliul acolo. Este o chestiune penala.

10. A mintit cand facea lobby pentru Rosia Montana, invocand nevoia de aur pentru Romania, spunand ca rezervele BNR s-au vandut. A spus atunci ca aurul de la BNR s-a vandut pentru a se plati salarii si pensii. Imediat, oficialii BNR au dezmintit minciuna, dar Traian Basescu nu si-a cerut scuze.

 • Un om care minte, dezinformeaza, manipuleaza, santajeaza si este in stare sa sacrifice un popor intreg doar pentru a-si pastra privilegiile nu merita sa fie in cea mai inalta functie din stat.
 • Traian Basescu a distrus Romania in ultimii 8 ani, producand multa suferinta in randul cetatenilor. Basescu a pus costul crizei in spatele romanilor, in timp ce clientela lui politica a prosperat.
 • Dupa atatia ani de minciuni si de folosire a dosarelor romanii vor veni pe 29 iulie la vot si vor decide in privinta propriului viitor. Traian Basescu vrea sa ramana la putere obligand poporul roman sa nu vina la vot.
 • Validarea referendumului  este singura solutie pentru a debloca Romania.
 • Este important ca populatia sa transeze clar situatia si sa rezolve acest blocaj creat de Traian Basescu si de PDL.
 • Romanii vor hotara daca il vor pe Basescu sau nu, si nu altii din afara.
 • Pe 29 iulie, romanii se afla in fata unei alegeri simple: il demit sau nu pe Traian Basescu!
 • Datele problemei sunt clare: Traian Basescu nu se confrunta cu USL sau cu guvernul Ponta, ci cu romanii.
 • Cum a cazut guvernul PDL asa va cadea si Traian Basescu. Numai asa Romania are o sansa reala de a se dezvolta.

Organizatia TSD Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here