Cu ceva timp în urmă scriam despre faptul că, odată cu instalarea lui Florinel Stănică în funcția de director al Penitenciarului de maximă Siguranță Giurgiu, între conducerea închisorii și mass media locale s-a declanșat un adevărat război rece. Fără a-și justifica această inexplicabilă ”silenzio stampa”, Florinel a decretat, ”maximă siguranță” la capitolul informațiilor pe care această instituție ar  trebui să le furnizeze opiniei publice, deși ele nu fac parte din categoria celor clasificate.

Decesul unui condamnat, survenit la data de 03.10.2014 în jurul orei 09.00, informație trecută sub tăcere de conducerea Penitenciarului, vorbește lesne despre Omerta înregimentată de noul director al Penitenciarului Giurgiu, Florinel Stănică. Decedatul  ( un deținut în vârstă de 31 de ani), era condamnat la 5 ani pentru infracțiunea de tentativă de omor, fiind  încarcerat de curând… Discreția exagerată a conducerii închisorii ridică însă mari suspiciuni în privința morții deținutului , căci altfel , un comunicat de presă ni s-ar fi părut normal într-un astfel de caz, ba chiar poziția oficială a conducerii , o procedură standard, în fapt, pentru un stat de drept ca România,  ce face parte de ceva ani buni din Uniunea Europeană, ar fi risipit de la început orice bănuială. De ce atunci atâta ceață și mister, domnule Stănică?   (Belphegor)

(va urma)

 

2 COMENTARII

  1. Ii este frica de propriai incompetenta si incapacitate de a comunica. Adevarul este unul trist dar adevarat este cel mai slab pregatit profesional, cel mai incoerent si mai infatuat dintre toti directorii pe care i-a avut acest Penitenciar. Ce se intampla dincolo de portile Penitenciarului depaseste uneori scenariile mass-mediei. Dar poarte cineva va avea curajul sa vorbeasca. Multe locuri se pot schimba, unora le este locul alaturi de cei pe care ii vegheaza.

  2. În desenul de mai sus,pictorul francez Louis de Breton (1818-1866) îl înfățișează pe demonul Belphegor,unul din cei șapte prinți ai iadului,surprins când stă pe…closet.Probabil s-a avut în vedere faptul că printre semenii noștri există unii cu apucături malefice,întruchipări ale răului.Spunem despre unul care face lucruri ieșite din comun că”e dat dracului” sau că”e dracul gol”.Uneori n-ai ce face si „te faci frate cu dracul până treci puntea”.Dar de cele mai multe ori este bine să te fereşti de asemenea indivizi,deci „cu dracul să nu te pui”.In popor diavolul este văzut ca unul care dezbină,care aduce intrigă și-i întărâtă pe unii împotriva altora.
    Nu-i asa că îl vedem zilnic,mai ales la ceas de seară? Ghici ghicitoarea mea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here