Interesul față de materialele prezentate de Belphegor, privind lucrurile bizare desfășurate în spatele zidurilor Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu, crește de la o zi la alta. Iată de ce până când vom prezenta cele mai proaspete evenimente , ne folosim de amabilitatea gazdei noastre, și de lipsa de reacție a conducerii Penitenciarului, pentru a posta pe site-ul publicației Jurnal giurgiuvean câteva din materialele publicate de noi anul acesta, pe diverse căi, dar care probabil n-au ajuns la cunoștința întregii opinii publice. În continuare vă oferim un material apărut în data de 7 august 2014…

Da, a sosit momentul comediei și acest lucru ne este dovedit de un răspuns al conducerii unității la 3 întrebări clare și punctuale legate de organizarea tragerii din iulie.
Solicitare SNLP
Răspuns hazliu
Iar acum după ce am lecturat cele 2 documente să le analizăm puțin.
Sunt clare cele 3 întrebări către conducerea unității și nu identific vreun răspuns din partea acesteia.
Dacă aceasta este forma de respect față de o entitate care numără peste 300 de membrii, atunci…
Dar am constatat că în sistemul acesta personalul este mai puțin important și este folosit doar pentru a se respecta legalitatea și siguranța activităților.
Dreptul angajaților se respectă doar când se poate iar sancțiunile disciplinare se aplică pe bandă rulantă. Dar despre lucrurile acestea, altă dată.
La viitoarea acțiune de acest tip, SNLP ar putea recomanda membrilor să solicite în scris, conducerii unității, să le fie pus la dispoziție un mijloc de transport (putem solicita eventual tipul, marca și modelul autovehiculului) iar unitatea în funcție de disponibilitate să asigure transportul.
Dragi colegi, evident că nu se putea răspunde la cele 3 întrebări deoarece organizarea activității a fost deficitară (mă bucur că am găsit un termen blând).
Solicităm conducerii unității să-și aplece atenția mult mai mult asupra condițiilor de muncă ale angajaților, asupra nevoilor acestuia și mai ales să aibă înțelegere deoarece se cere maximum de la oameni și se oferă minimum. 

Și iată un alt material publicat în 5 iulie 2014:

Muncim, NU suntem penali !

Orice angajat (de la director până la ultimul încadrat) care muncește este pasibil să greșească. Asta nu înseamnă nici pe departe că acest om care se străduie cu ce are la dispoziție în timpul serviciului, fără un sprijin concret și permanent, care își exercită atribuțiile de serviciu în stres, tensiune și cu un volum de muncă enorm este un…penal.
Nu, este o persoană care neavând o altă opțiune acceptă să lucreze știind că legea și ordinele nu sunt întru totul respectate în sensul că nu are un coleg și nici echipamentele necesare desfășurării activității în condiții de siguranță personală, decente sau perfect legale.
Persoana la care mă refer este angajatul din penitenciar care la data de 01.01.2014 mai avea în medie/ persoană o restanță din concediul de odihnă pe anul precedent de circa 20-25 zile. Este cel care va finaliza concediul de odihnă pe anul precedent în luna august-septembrie 2014 și acela care în medie are un număr de 100 de ore suplimentare nerecuperate (adică 8 ture – o lună de repaus).
Este acel angajat care nu mai primește drepturi salariale, bănești deoarece sunt anual suspendate de câțiva ani buni, căruia i se refuză și avansarea în grad cu toate că anul precedent a fost evaluat ca fiind Excepțional.
În acest moment în sistemul penitenciar considerăm că 75% dintre cei care muncesc au o activitate Excepțională prin faptul că lucrăm cât pentru 2 sau pentru 3 și o facem foarte bine. restul de 25% ar putea fi doar Foarte Buni.
Cum spuneam fără nicio motivare reală, fără speranță, în stres, tensiune, presiune și uneori dușmănie creată de persoane care nu înțeleg cu adevărat ce se întâmplă. ANGAJAȚII sistemului penitenciar muncesc pe brânci, târâș, obsedați parcă și setați să-și ducă la îndeplinire sarcinile de serviciu. Oamenii vin și pleacă de la serviciu amărâți, necăjiți, supărați și scârbiți de tot ce se întâmplă. Își fac treaba pentru că sunt profesioniști dar când aud de un coleg sancționat își strigă mâhnirea și disprețul față de …ce aud.
Se aud șușoteli la colțuri de clădiri sau vreun tâmpit strigând în gura mare că sistemul are corupți. Poate… cine știe ?… cert este că dacă există, noi ceilalți ne-am bucura ca sistemul să-i elimine. Așteptăm asta de mult timp…și nu se întâmplă. De ce oare ?
Până una-alta în loc să dotăm angajații cu echipamente împotriva fenomenului numit telefon mobil preferăm să-i bulversăm, învârtindu-i pe posturi, pe ture, controlându-i, montând și demontând tot felul de variante de obturare a orificiilor, etc.
Dispoziții contrare, de la o zi la alta, ce se bat cap în cap date de unu sau de altul, lăsate așa până când se întâmplă o problemă și atunci angajatul care muncește își ia sancțiunea pentru că oricum ar fi făcut tot nu este bine.
Din aceste cauze oamenii întreabă zilnic cât mai au până la pensie sau mai nou ce trebuie să facă să plece la o altă unitate sau se cer să lucreze prin alte posturi fără contact cu p.p.l. Nu de teama muncii, de teama riscului la care se supun…de a fi acuzați că MUNCESC !

Despre cei 20 de membrii SNLP urmăriți penal pentru că au muncit și pentru că nu au fost supraoameni și nu au dat dovadă de perfecțiune vă pot spune că sunt prioritatea nr. 1 a filialei în această perioadă și până la rezolvarea situației. În acest moment ei au calitatea de suspecți și sunt urmăriți penal, fază anterioară calității de inculpat și punerii în mișcare a acțiunii penale, așa cum prevede legea. Drept urmare, la acest moment nu se pune problema punerii la dispoziție, iar dacă pe viitor se va întâmpla acest lucru vom analiza ce-i de făcut.
Avocatul filialei își concentrează efortul și timpul său pentru soluționarea rapidă și corectă a cauzei.
Acesta a fost prezent în 3 zile de audieri și va fi și în continuare. Luni la ora 12.00 are loc o întâlnire de informare și de clarificare a unor aspecte.
La recomandarea acestuia am solicitat unității anumite informații, xerocopii după documente sau dispoziții care să aducă lumină în cele 2 dosare penale.
Cei 20 de membrii sunt asistați de Bogdan Scarlatache iar plata onorariului revine exclusiv organizației sindicale, evident.
Sperăm și avem convingerea că martorii propuși de noi ca organizație sindicală să limpezească lucrurile pentru că înțelegem că activitățile noastre sunt altfel înțelese în exterior.
Așadar, MUNCIM, NU SUNTEM PENALI !!!

N. Red. Am respectat întocmai grafia și topica autorului! (Belphegor)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.