În timp ce echipele de top din fotbalul mondial se întrec în a oferi salarii cât mai atractive jucătorilor, în România marile probleme apar tocmai de la acest lucru: Banul! Echipele care domină fotbalul din Spania sunt campioane la sumele plătite propriilor jucători. Presa iberică publica recent  salariile achitate de Barcelona și Real Madrid, iar după cum era de așteptat, Messi și Cristiano Ronaldo câștigă cel puțin dublu față de următorii clasați. În lotul campioanei din La Liga, Leo Messi a primit un salariu de 16 milioane de euro în 2013, fiind urmat de Xavi cu 7,5, iar Iniestași Neymar completează podiumul cu câte 7.  În privința lui Xavi și Iniesta lucrurile se vor schimba de anul viitor, în urma renegocierilor avute cu clubul catalan. Primul și-a prelungit înțelegerea până în 30 iunie 2016, iar tratativele cu cel de-al doilea sunt în toi, iar dacă cele două părți vor ajunge la o înțelegere, cu siguranță salariul lui Iniesta va crește. 

Victor Valdes, cel care va pleca de pe Camp Nou din vară, câștigă 6,6 milioane de euro anual, astfel că el va încasa cu siguranță un salariu superior la viitoarea sa echipă. Tot mai multe zvonuri îl dau ca și transferat în curtea lui AS Monaco.  În curtea rivalei Barcelonei, lucrurile stau asemănător: Cristiano Ronaldo a fost plătit cu 17 milioane de euro în acest an, fiind urmat la mare distanță de transferul verii de pe Bernabeu, Gareth Bale. Galezul câștigă la Real Madrid suma de 7 milioane de euro anual.  Al treilea jucător la capitolul salarii era cela al lui  Iker Casillas. Chiar dacă nu a fost folosit decât foarte puțin în 2013, portarul de legendă de la Real Madrid avea un salariu de 6 milioane de euro. În comparație, rivalul său dintre buturi, Diego Dacă este un mandat pe siguranţă naţională, înseamnă că mai sunt câteva săptămâni, dar se poate prelungi, naşule. Lopez, a primit o remunerație de 4,5 milioane.  În total, Barcelona plătește salarii mai mari la nivel de lot decât rivala din La Liga. Salariile catalaniilor au ajuns la 106 milioane de euro, în timp ce Real Madrid a cheltuit 77,2 milioane de euro în 2013.

La noi primele simptome ale dorinței finanțatorilor au început cu George Copos cu un Rapid ce a ajuns în faliment și un finanțator care a ajuns după gratii. Obiceiul de da țeapă jucătorilor a continuat odată  cu  apariția miliardarului George Becali, ajuns și el tot după gratii. Ce vreți, blestemele au zis unii! Zilele trecute jucătorii Astrei au refuzat să urce în avionul către Glasgow din cauza datoriilor lui Ioan Niculae către ei. Și să ne mai întrebăm de ce nu merge fotbalul românesc? Este nevoie de adevărați finanțatori și nicidecum de miliardari de carton. Uitați-vă bine ce scrie pe tricourile celor de la Barca: Qatar! Mai este nevoie să vă spunem care este numele șeicilor din acceastă țară care finanțează clubul ibericilor? Iată de ce Sahtiorul lui Mircea Lucescu  învinge cu 7-0 pe Bate Borisov, de vreme ce patronul echipei este celebrul Rinat Ahmetov. Iată un alt motiv pentru care  „Il Luce” nu prea pare dispus să antreneze naţională a României. (Don Balon)

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here