catuse1_81128300_72688500_64281300 Un număr de 22 de vameși bulgari de la principalul post de graniță cu Turcia au fost inculpați luni pentru participare la o „grupare criminală organizată” pentru că  au permis trecerea unor vehicule fără control în schimbul unei sume de bani. Zeci de vameși de la postul de frontieră Kapitan-Andreevo, considerat ca un punct nevralgic pentru traficanții de mărfuri și ființe umane din Turcia spre Europa, au fost arestați iar Bulgaria a închis frontiera cu Turcia pe sensul de intrare în ţară.

Daniela Popova, responsabilă a parchetului specializat în lupta împotriva crimei organizate a declarat în acest sens: ‘Vasta operațiune efectuată duminică a vizat să se dovedească existența unui grup criminal organizat ce implica sistematic darea de mită pentru vehiculele ce traversau granița.

Vameșii  riscă între trei și 10 ani de închisoare.  Peste 100.000 leva (50.000 euro) au fost găsiți duminică în cursul a 106 percheziții efectuate la domiciliile unor vameși în cinci orașe, situate în apropierea graniței.Andrei Andreev, șeful parchetului specializat în lupta împotriva crimei organizate, a declarat că vameșii luau între doi și cinci euro pe mașină și 150 și 300 euro pe camion sau autocar, permițând trecerea acestora fără control.

Zeci de mii de migranți au intrat ilegal în Bulgaria de la începutul anului fără să se înregistreze, înainte de a-și continua drumul în Balcani, potrivit unor estimări. Intervenția de duminică a provocat o închidere a graniței timp de peste cinci ore pentru vehiculele ce intră în Bulgaria, provocând importante blocaje în trafic de partea turcă a graniței. (sursa: tvr)