Aşa cum informam anterior, în cursul zilei de joi, 21 iunie, la sediul Casei Judeţene de Asigurări Sociale de Sănătate Giurgiu au avut loc mai multe percheziţii, care vizau în mod special decontările făcute către firmele de îngrijire la domiciliu.

După finalizarea percheziţiilor, biroul de presă al Casei de Sănătate Giurgiu a transmis un comunicat, prin intermediul căruia se încearcă o clarificare a situaţiei, comunicat pe care îl redăm în cele ce urmează:

„În data de 21.06.2018, Casa de Asigurări de Sănătate Giurgiu a fost subiectul unei percheziţii, încuviinţată de Judecătoria Giurgiu, la sediul imobilului situat în municipiul Giurgiu, str. Vlad Ţepeş, bl. MUV, parter, în birourile funcţionarilor din cadrul compartimentului care se ocupă de primirea, analiza şi decontarea serviciilor medicale de îngrijiri la domiciliu.

S-au căutat înscrisuri şi orice alte documente care au legătură cu această activitate şi care să poată stabili dacă există o eventuală activitate infracţională pentru care se efectuează cercetări.

S-au ridicat înscrisuri reprezentând cererile, documentele medicale care însoţesc cererea şi deciziile pentru pacienţii care au beneficiat de îngrijiri medicale la domiciliu în perioada 2014 – 2018.

Am considerat că trebuie să facem aceste precizări în condiţiile în care această acţiune a fost una normală, conform procedurilor în astfel de situaţii şi nicidecum Casa de asigurări de sănătate Giurgiu nu a fost „luată cu asalt de mascaţi”, aşa cum a apărut în unele publicaţii din Giurgiu”, se mai arată în comunicatul CJASS Giurgiu.

(Jurnal)