transport-eleviConducerea Primăriei Giurgiu, împreună cu operatorul de transport public local, Liber Trans, a luat decizia ca începând de vineri, 3 februarie, toți elevii din municipiu să folosească gratuit mijlocacele de transport în comun până la emiterea cardurilor nominale.
 Accesul gratuit în microbuze se va face pe baza carnetului de elev (valabil și avizat de unitatea de învățământ). În acest fel, toți elevii se vor putea bucura de această măsură până când vor intra în posesia cardurilor gratuite de călătorie.
Vă reamintim că aceste carduri se eliberează numai pe bază de cerere din partea părinților către conducerea unității de învățământ respective, care le va transmite mai departe către Primărie. După ce vor primi avizul Primăriei, cererile vor fi transmise către operatorul de transport.
Cardurile gratuite pentru elevi vor fi emise semestrial, iar costurile lor vor fi suportate 50% de către municipalitate și 50% de către operatorul de transport public local.
De asemenea, cardul de călătorie pentru elevi poate fi utilizat nelimitat, inclusiv pe perioada vacanțelor școlare.
Subliniem că pentru a putea beneficia de card gratuit de călătorie, elevii giurgiuveni trebuie să întrunească o singură condiție – aceea de a avea prezența la ore de minimum 80%.
(Teodora Nicolau)