jpg

 

FOTO: Nu este imaginea unei camere de spital nici a vreunui dormitor de boschetar ci cea a unei camere  de hotel în România ”modernă”!

 

Din sezonul viitor, hotelurile care nu oferă servicii proporţional cu numărul de stele nu vor mai funcţiona. În urma controalelor, inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Turism au descoperit că 34% dintre unităţile de cazare le oferă turiştilor servicii sub standard, la preţuri foarte mari.

 Tot mai mulți turiști se plâng de faptul că una plătesc și alta găsesc …în camerele de hotel pe care le plătesc . Conform Autorității  Naționale pentru  Turism cele mai multe hoteluri găsite cu nereguli şi care nu au respectat caracteristicile clasificării sunt în Eforie, Neptun şi Saturn.

Complexul de două stele Bran, Brad, Bega din Eforie Nord a fost recent declasificat. Alte patru  hoteluri:  Belvedere si Amfiteatru din Neptun Olimp, Semiramis şi Aida din Saturn – au pierdut câte o stea şi au primit între 20.000 şi 50.000 de lei amendă, după ce inspectorii Autorităţii pentru Turism au găsit în camere mucegai, lenjerie pătată, rugină pe instalaţiile sanitare şi mobilier putred.

Responsabilii guvernamentali din domeniu spun că nicio unitate hotelieră nu va mai funcţiona sezonul următor dacă nu va oferi turiştilor servicii proporţionale cu numărul de stele.

Ar fi luat măsura de acum, dar nu au vrut să compromită sezonul estival şi să închidă unităţile, din respect pentru turiştii care au făcut rezervări.

80 de unităţi de cazare de pe litoral nu îndeplinesc standardele impuse de ANT. Așteptăm ca Autoritatea asta să treacă puțin și prin Giurgiu unde sunt câteva ”păduchelnițe”,  cărora   ți-e frică să le pășești pragul…

(Jurnal)