În data de 16 octombrie 2014 Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VIII-a Contencios administrativ şi fiscal s-a pronunţat definitiv şi irevocabil admiţând recursul formulat de către Consiliul judeţean Giurgiu , respingând acţiunea în instanţă a lui Ion Gaghii, actualul director al Bibliotecii judeţene Giurgiu, „I.A. Bassarabescu”, ca nefondată . Ca urmare a acestei soluţii, începând cu data de 17 octombrie 2014 contractul de management al lui Ion Gaghii a încetat. Conform aceleiaşi hotărâri prin Dispoziţia nr.184 din 2 septembrie 2013 a Preşedintelui Consiliului judeţean Giurgiu a fost aprobat rezultatul final al concursului de management organizat pentru Biblioteca judeţeană .

Astfel că având în vedere suspendarea de către instanţa de judecată , la data de 6 septembrie 2013, a Hotărârii Consiliului judeţean Giurgiu nr. 49/2013 şi obligativitatea repunerii în funcţia de manager al Bibliotecii a domnului Gaghii Ion, contractul de management  al domnului Mucenic Dan Alexandru nu a putut fi semnat.

Ca urmare a respingerii acţiunii formulate de către dl. Gaghii Ion, în data de 17 octombrie 2014. Se impune finalizarea consursului de management prin semnarea contractului de către dl. Dan Mucenic Alexandru.

Altfel spus, prin acest gest se repară o mare nedreptate, profesorul Dan Mucenic fiind aşezat acolo unde îi este locul adică în scaunul de director al Bibliotecii judeţene Giurgiu, fiindu-i în acest mod răsplătit moral, efortul de a reda municipiului operele unor  scriitori de marcă, printre care mulţi, autori născuţi şi instruiţi.

 

Marian taru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.