Echipa de conducere a Organizaţiei municipale PDL Giurgiu:

– preşedinte: MIHAI NEAGU

– prim-vicepreşedinţi: Mărioara Velicu, Pompiliu Boboc

– secretar general: Cristian Teodor

– secretari generali adjuncţi: Constanţa Ioniţescu, Ionel Simion

– vicepreşedinţi: Ţane Şiu, Mirel Fiscu, Daniela Hriţcu, Aurel Codrescu, Nicuşor Dobre, Cristian Anculescu, Ciprian Chiru, Mariana Ducman, Georgeta Breazu

– secretari executivi: Marian Dumitru, Cristinel Măruş, Dan Sivu, Daniela Chiru, Dan Ruse, Ion Moţan, Constantin Moga, Cristian Bobircă, Cristinel Nistor, Ionel Neagu, Emilia Vlaicu, Valeriu Mocanu, Marius Oprea, Angela Niculescu

– trezorier: Dorin Pătruţ

Candidaţii PDL Giurgiu pentru cele şase colegii din judeţ  la alegerile parlamentare sunt:

– MIHAI NEAGU – Colegiul I Senat

– CRISTIAN TEODOR – Colegiul I Camera Deputaţilor

– VaSILE BARBU (primar Daia) – Colegiul II Camera Deputaţilor

– BOGDAN CANTARAGIU – Colegiul III Camera Deputaţilor

– IOANA TOMA – Colegiul IV Camera Deputaţilor

– DANIEL FIŢA – Colegiul II Senat

În  cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc in luna august a acestui an (chiar pe 23), giurgiuvenii făceau contact pentru prima cu preşedintele  interimar al organizaţiei municipale  PDL Giurgiu, Mihai Neagu.

Mihai Neagu a preluat o organizaţie aproape dizolvată, fără identitate politică, acceptând o provocare în fata căreia mulţi ar fi dat bir cu fugiţii. Urmare a unor schimbări pe scena politică mulţi dintre membri PDL fie s-au retras  definitiv din viaţa politică a urbei, fie au luat calea ”pribegiei” pe la alte partide aflate la putere.

”Despre aceştia nu am ce comenta” a spus Mihai Neagu.

”Ce ştiu este că uşa organizaţiei noastre nu mai poate fi deschisă prea curând pentru ei. Mi-am dorit să reorganizez această filială a oraşului Giurgiu, să o reclădesc bazându-mă pe oameni serioşi, care cred că putem face ceva pentru ei şi concetăţenii lor”.

De la acea conferinţă de presă  şi până în prezent, numărul membrilor a crescut simţitor. Curioşi la început să-l cunoască pe actualul preşedinte al PDL oraş Giurgiu, ulterior convinşi ca a venit la conducere un om de baza, oamenii au descins în favoarea PDL. Şi…, s-au înscris!

Aşa se face că în cadrul conferinţei de presă din data de 13 septembrie, preşedintele organizaţiei municipale PDL Giurgiu, Mihai Neagu, reuşea performanţa de neînchipuit cu două luni în urmă, de a  înmâna   doamnei Georgeta Durbac, pe care colegii o alintă Pia, carnetul de partid cu numărul 1.000!

“Când am ajuns la Giurgiu îmi aduc aminte că nu am găsit aici decât două secretare, una de la municipiu şi una de la judeţ.  La prima convocare au venit doar vreo 10 – 12 membri. Nu m-am lăsat însă descurajat şi  cu ajutorul acestora am reuşit să readucem în partid oameni care nu mai trecuseră pe la sediu de vreo doi ani pentru ca în prezent organizaţia să numere peste 2.500 de membri “-  ne declara preşedintele Neagu, relevându-ne în acest mod inedit adevărata dimensiune a efortului său şi al echipei ce i-a fost alături în toată această perioadă grea.

De câte ori a fost provocat să vorbească despre celelalte partide sau să răspundă unor acuzaţii, Mihai Neagu a dat dovadă de echilibru şi maturitate politică, declarând  că este momentul să depăşim diferenţele politice, şi că trebuie să abordăm o atitudine de compasiune şi înţelegere pentru tot ce s-a întâmplat în trecut. Întrebat ce părere are despre politica şi politicienii locali, Mihai Neagu preşedintele organizaţiei municipale a PDL Giurgiu ne răspundea că „nu este interesat de istoria negativă a politicii locale”. Şi tot despre politicieni acesta mai spunea că “aparent sunt nişte oameni normali, doar că în spatele lor se ascund multe lucruri necunoscute, dar şi multe interese.” În ciuda acestor evidenţe Mihai Neagu spera  să aibă însă o bună colaborare cu toţi oamenii indiferent de convingerile lor politice.

„Sunt mulţumit că am reuşit să constituim o echipă tânără, formată din membri noi dar şi cu vechi politicieni locali , mai spunea Mihai Neagu, tonul trădându-i emoţia reuşitei acestui experiment acceptat ca pe o provocare.  Nume precum cel al lui  Cristian Anculescu  din Organizaţia municipală  Giurgiu sau cel al tânărului Cristian Teodor – secretar general al Partidului Democrat Liberal filiala municipală Giurgiu,  care la cei doar 28 de ani are deja o vechime de 8 ani în acest partid, se alătură celor cu notorietate în municipiu: Mărioara Velicu, Pompiliu Boboc (prim vicepreşedinţi ai organizaţiei), Ionel Simion (secretar gen. adj.), Marian Dumitru (secretar executiv) etc.

După cum ne spuneau ceilalţi membri ai Organizaţiei noul lor lider  a punctat încă de la începutul mandatului său la Giurgiu faptul că îi sunt cunoscute foarte bine problemele cetăţenilor din municipiu, lipsa investitorilor, arătându-se dispus să facă demersuri pentru înfiinţarea  a cât mai multe locuri de muncă, boala cea mai gravă de care suferă în prezent comunitatea locală.

“Colaborând cu primarul Nicolae Barbu, care în multe privinţe are în plan aceleaşi proiecte importante pentru giurgiuveni, ca şi mine,  se vor putea realiza rapid schimbări atât în domeniul economic cât şi în cel social” – menţiona de curând preşedintele PDL Giurgiu, Dan Mihai Neagu. Cu ocazia conferinţei de prezentare a noii echipe de conducere a Organizaţiei municipale PDL Giurgiu, Mihai Neagu preciza : “s-a demonstrat că, scăpaţi de presiunile exercitate de fostul primar liberal, şi constatând între timp  cât de groaznică este guvernarea propusă de USL, giurgiuvenii se îndreaptă  spre valorile autentice ale dreptei din România, către democrat – liberalismul pe care noi l-am propus şi ni l-am asumat, cu orice risc.”

Vorbind despre proiectele Organizaţiei pe care o conduce, Mihai Neagu ne mai declara că intenţionează să înfiinţeze cât mai multe sedii ale organizaţiei în oraş, dorind  să promoveze imaginea şi proiectele partidului „din casă în casă”!

La doar câteva zile după ce a făcut o invitaţie giurgiuvenilor să îşi căute sănătatea, fire ambiţioasă, dispusă oricând să-şi ajute semenii,  Mihai Neagu a  organizat o acţiune de 3 zile în parcul Mihai Viteazul, în cadrul căreia specialiştii au oferit gratuit cetăţenilor un pachet de consultaţii oftalmologice, oferindu-le în dar şi câte o pereche de ochelari.

„Vederea este unul din cele mai importante simţuri care contribuie la dezvoltarea armonioasă a oamenilor, dar este totodată un simţ pe care ni-l putem pierde treptat”- declara Mihai Neagu,  justificându-şi în acest mod iniţiativa de a veni în sprijinul giurgiuvenilor ce au probleme cu vederea. Liderul PDL a dorit să mai precizeze că această Campanie începută în data de 15 octombrie  a fost asigurată de firma „Optinova” şi „Fondul Regional pentru Educaţie şi Cultură”. Mihai Neagu a reuşit să-l convingă cu această ocazie pe reprezentantul Optinova, ca foarte curând să deschidă şi la Giurgiu un cabinet oftalmologic. Domnia sa a mai precizat că această acţiune începută zilele trecute se va desfăşura şi în lunile noiembrie şi decembrie, dar şi pe parcursul anului viitor. Liderul democrat liberalilor giurgiuveni – Mihai Neagu – vădit interesat de reuşita acestei campanii, şi de părerea cetăţenilor faţă de acest demers a anunţat că va continua să se preocupe de sănătatea giurgiuvenilor, iniţiind şi alte acţiuni de acest gen, precizând: “Giurgiuvenii ar trebui să ştie şi să înţeleagă că ochelarii de vedere se iau numai după consultarea medicului. Din acest motiv mergeţi să vă programaţi şi respectaţi-vă programarea. Este obligatoriu un examen oftalmologic complet cu investigarea funcţiei vizuale, a anatomiei ochiului, pentru a avea rezultate cât mai bune şi pentru a evita complicaţiile”.

Deşi până cu câteva luni în urmă liderul PDL Giurgiu era aproape necunoscut de giurgiuveni,  Mihai Neagu a devenit fără un prea mare efort în plan mediatic , o figură marcantă a peisajului politic local, o şansă reală pentru Organizaţia PDL Giurgiu de a reveni în atenţia electoratului în apropiata confruntare din decembrie, la alegerile parlamentare, un personaj ce cu siguranţă va avea încă multe lucruri de spus în următoarea perioadă.

Material realizat de Florian Tincu

2 COMENTARII

  1. stiu ca dumnezeu te va ajuta sa faci multe lucruri bune pentru romania,fi increzator ca dumnezeu te va ajuta mult succes in activitatea pe o vei avea de indeplinit pentru tara.

  2. dumnezeu a fost si va fi cu tine de la inceputul inceputului si va fi pina la sfirsit,speranta este la el nu la oameni incredete in el si vei avea mult mai mult succes decit ai avut pina acum mult succes in campania electorala.”DUMNEZEU TE IUBESTE NU UITA”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here