IMG_7497

baronul-pnl-de-giurgiu-vasile-mustatea-isi-bate-joc-de-scriitorul-mircea-m-ionescu-ca-sa-praduiasca-1-000-000-de-euro-341904-1

 

 

 

 

 

 

Discuțiile în PSD pe marginea înțelegerii dintre Tăriceanu și Dragnea , conform căreia social democrații ar trebui să ofere o serie de posturi de vicepreședinți în consiliile județene și respectiv de viceprimari în consiliile locale ale reședințelor de județ, continuă să mențină o stare de tensiune. PSD-iștii îi reproșează liderului lor , Liviu Dragnea, că ar fi decis de unul singur în ce mod va împărți după alegeri posturile…  Deși în 14 județe PSD are majoritatea el va fi nevoit să cedeze funcții celor din ALDE . Acest lucru  îi nemulțumește foarte tare pe mulți dintre primari și din liderii din teritoriu. Liviu Dragnea însă este ferm cu răzvrătiții , precizând că  înțelegerea cu partidul lui Tăriceanu, se va aplica și în județele învingătoare.  În acest fel liderul social democrat se asigură că acolo unde PSD nu are majoritatea,  ALDE nu va defecta în favoarea liberalilor.

La Giurgiu, președintele Niculae Bădălău a ezitat să comenteze această decizie a președintelui Liviu Dragnea, lăsându-i pe ceilalți colegi de partid să se întreacă în declarații. Astfel,  recent președintele Organizației municipale a PSD Giurgiu, Nicolae Barbu a fost foarte tranșant, declarând că niciunul dintre viceprimarii săi nu va fi  dintr-un alt partid, precizând că pe lângă majoritatea pe care social democrații o dețin în Consiliul local, ei au suficienți oameni pregătiți să gestioneze o astfel de funcție.

Recent , într-o ședință avută în localitatea Albele, reprezentanții staff-ului social democraților giurgiuveni, au discutat tocmai acest aspect, încercând să găsească o soluție care să nu contravină însă deciziei președintelui Liviu Dragnea. În acest context urmează ca ALDE să își desemneze cei doi oameni ce vor ocupa cele două funcții menționate mai sus: una de vicepreședinte al CJ și alta de viceprimar în CL Giurgiu. Conform acestui algoritm alături de Marian MINA, președintele Consiliului Județean Giurgiu, și a lui Cristian Marciu,  propus pentru funcția de vicepreședinte  ar putea apare marea surpriză:   al doilea vicepreședinte, chiar Vasile Mustățea,  ceea ce conturează încă de pe acum un mare scandal. Deși cei mai mulți declară că acest lucru nu se va întâmpla niciodată, varianta există…

În ceea ce privește alegerea celor doi viceprimari, din surse neoficiale am aflat că pe lângă propunerea de învestire în funcție a lui  Nelu Dragomir, al doilea post, din nou ca o mare surpriză, ALDE l-ar putea propune pe contracandidatul primarului Nicolae Barbu în cursa pentru alegerile locale, fostul său coleg, Alexandru Vladu. Dacă cele două variante vor devein viabile ,  acest lucru va întări și mai mult constatarea că mari și neînchipuite sunt căile… politicii!

  Vom afla probabil în această perioadă ce pretenții vor avea și cei din UNPR care în multe din judele țării , inclusiv la Primăria Capitalei au mers la alegeri alături de PSD.

(Florian TINCU)