20170120_120447Cu toate că, după cum bine se ştie, în ultima perioadă, şi în judeţul nostru au căzut cantităţi semnificative de zăpadă, iar viteza vântului a fost şi ea destul de mare – de peste 70 de km/ h, angajaţii din cadrul Direcţiei Judeţene de Transport, Administrarea Drumurilor Judeţene şi Control Trafic (D.J.T.A.D.J.C.T.) Giurgiu au asigurat permanenţa 24 de ore din 24, acţionând pentru menţinerea în circulaţie a sectoarelor de drumuri judeţene de care răspund. Ei au mai dovedit o dată că dacă se ”vrea”, se ”poate” ieşi învingător din lupta cu natura!

Directorul instituţiei, ing. Marius Olteanu, ne spunea în această privinţă că s-a lucrat cu toate utilajele din dotare (2 ATB dotate cu lamă şi RSP, 1 buldoexcavator, 1 utilaj multifuncţional Unimog cu lamă sau autofreză, 1 autofreză de zăpadă, 1 tractor cu lamă şi 1 încărcător frontal cu lamă) pe DJ 503, DJ 503 A, DJ 504, DJ 504 A, DJ 505 şi DJ 507. De asemenea, au fost utilizate şi 4 utilaje închiriate, şi anume 2 ATB cu lamă şi RSP, 1 tractor cu lamă şi 1 încărcător frontal având cupa mai mare de 3,2 cm.

20170121_012513Ing. Marius Olteanu a dorit să sublinieze faptul că în acest interval de vreme extremă, Direcţia a colaborat foarte bine cu I.S.U. Giurgiu şi I.P.J. Giurgiu, iar atunci când a fost cazul, anumite sectoare de drum au fost închise circulaţiei publice pentru a se putea lucra cu utilajele la deszăpezire.

Doresc să menţionez faptul că o la fel de bună colaborare am avut şi cu primarii din judeţ şi că tot timpul s-a păstrat legătura cu factorii responsabili din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu şi Prefecturii Giurgiu, existând şi aici o colaborare eficientă, a adăugat directorul instituţiei.

Prin faptul că în perioada menţionată nu s-a ajuns în situaţia de a exista localităţi izolate, iar accesul pentru intervenţiile de urgenţă a fost asigurat fără probleme, D.J.T.A.D.J.C.T. Giurgiu, sub coordonarea ing. Marius Olteanu, ne dovedeşte că şi în condiţii ”vitrege”, dacă există voinţă, omul poate ţine frâu naturii dezlănţuite.

T. Nicolau

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here