Polițiștii giurgiuveni au participat la cursul de formare pe tema cauzelor și metodelor violenței în familie organizate în colaborare cu ”Asociația E-Romnja”.

 Vineri, 4 mai, polițiștii giurgiuveni au participat la cursul de formare pe tema cauzelor și metodelor de prevenire a violenței în familie organizate în colaborarea cu Asociația E-Romnja.

La curs au participat 25 de polițiști, marea majoritate din cadrul structurilor de poliție rurală și de proximitate.

Cursul a avut ca obiective complexe plecând de la lămurirea aspectelor legislative și terminând cu analizarea cauzelor care favorizează comportamentul violent.

În urma activităților desfășurate s-a concluzionat că în abordarea acestei probleme,  calitatea intervenției polițistului este crucială pentru scoaterea victimei din relația violentă și, în final, capacitatea acesteia în vederea luării unor decizii adecvate în legătură cu securitatea și viitorul ei.

În cursul anului 2018 polițiștii giurgiuveni au acordat o atenție deosebită violenței în familie în cadrul dosarelor penale instrumentate luându-se mai multe măsuri de reținere și arest preventiv împotriva autorilor.

(Jurnal)