Conform meteorologilor această lună decembrie a fost cea mai caldă din ultimii 50 de ani în Rîmânia. Începând însă din 25 decembrie va avea loc un proces de răcire a vremii de la o zi la alta, astfel încât pe 28 decembrie vor fi maxime diurne de aproximativ 1 grad şi minime nocturne de -5 grade. În a doua săptămână de prognoză regimul termic nu va avea variaţii importante, valorile de temperatură urmând a avea uşoare oscilaţii în jurul mediilor multianuale ale perioadei, respectiv medii ale maximelor de 2…4 grade şi ale minimelor de -4…-2 grade.

În primele zile ale intervalului de prognoză nu vor fi precipitaţii, însă după data de 27 decembrie aproape zilnic se vor semnala precipitaţii mixte la nivel local, în general slabe cantitativ.

Oricum românii vor avea parte de o iarnă blândă, fără prea multă zăpadă, în majoritatea zonelor din ţară, potrivit estimărilor meteorologice pentru următoarele trei luni, transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În prima lună de anul viitor, ,  în Muntenia, respectiv la Giurgiu, meteorologii estimează că temperaturile vor fi de zero grade Celsius. Cantitățile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale …

(Estimările sezoniere sunt realizate de către centrul European pentru prognoze pe durată medie de la Reading, Anglia, şi au un grad de realizare de aproximativ 60%). (Jurnal)