După ce săptămâna trecută publicația noastră a dat publicității denunțurile făcute de câțiva dintre foștii angajați ai Companiei Naționale de Autostrăzi (CNADNR), vorbind în cadrul unei emisiuni  de televiziune despre mafia cântarelor din vămi, de data aceasta aceleași personaje vorbesc despre cum sunt taxaţi românii (și nu numai), de fiecare dată când traversează podurile peste Dunăre.

 Nu o dată ne-am întrebat: unde ajung aceşti bani încasați la traversarea Podului Prieteniei de exemplu și de ce nu vor autoritățile statului nostru să  micșoreze taxa așa cum au făcut vecinii noștri bulgari.  Acum am aflat… Banii încasați NU intră întotdeauna în construcţia de autostrăzi sau în reparaţiile drumurilor vechi, ci în buzunarele angajaţilor CNADNR.

 Liviu Costache, fost director general dal Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, a explicat, pas cu pasîn exclusivitate pentru Ştirile TVR, cum suntem furaţi la Giurgiu, când traversăm podul spre bulgari, sau la Feteşti, în drum spre Mare. Fostul director a făcut noi dezvăluiri, în studioul Orei de Ştiri, pe TVR 2. „Nu mă simt în pericol, nu am de ce. Am probe pentru tot ce zic…„, a susţinut Liviu Costache, care a precizat că nu a sesizat DNA, însă procurorii se pot autosesiza.   Aşadar, în loc să acopere gropile şi să asfalteze podul de la Giurgiu, banii ajungeau în buzunarele salariaţilor Companiei. Şoferii erau de două ori păgubiţi: plăteau în primul rând taxa şi, apoi, reparaţiile pentru maşinile stricate din cauza drumurilor.

 În ţară,  la acest moment sunt 3 astfel de puncte de taxare: la Giurgiu, la Feteşti şi la Giurgeni – Vadu Oii. Şi nenumărate modalităţi de a fura banii de taxă, susţine fostul director.

Sunt liste întregi cu numele persoanelor găsite vinovate şi pentru care, individual, s-au stabilit prejudicii chiar şi de zeci de mii de lei. Şi asta doar în urma unui control pentru 12 sau maximum 24 de ore de muncă. Majoritatea celor găsiţi vinovaţi au fost sancţionaţi cu 10% din salariul pe două sau pe trei luni. În puţine cazuri li s-au desfăcut însă și contractele de muncă.

 Diferenţele se văd în încasări. Spre exemplu, în aprilie 2014, la punctul de taxare Giurgeni, s-au încasat 1,8 milioane de lei. De atunci şi până acum au existat mai multe controale în zonă. Ce au ridicat considerabil sumele. S-a ajuns ca în aprilie anul acesta, acelaşi punct de taxare, să declare venituri cu aproape 350 de mii de lei mai mari.

 Acum verigile slabe au rămas punctele de trecere de la Feteşti şi de la Giurgiu. Exact acolo unde intră cei mai mulţi bani. La podul de la Giurgiu s-au încasat anul trecut, OFICIAL, 57 de milioane de lei, de două ori mai mult ca la Giurgeni. NEOFICIAL, nimeni nu are o estimare clară.

Întrebat despre aceste probleme la punctele de trecere pentru folosirea podurilor dunărene, directorul adjunct al companiei spune ca va analiza situaţia.  Până în acest moment, Direcţia care se ocupa de punctele de taxare nu a răspuns solicitării TVR.

Potrivit fostului director, taxele de pod aduc în jur de 10% din veniturile colectate la nivelul Direcţiei Comerciale din cadrul Companiei de Drumuri. Restul reprezintă veniturile din roviniete, autorizatiile speciale de transport sau din utilizarea zonei drumurilor.

(Jurnal)

 

 

 

2 COMENTARII

  1. romani nu sunt tigani ,directori care au vandut tara la straini nu sunt tigani sunt romani din cauza lor romania are 7 milioane de someri din care 6 milioane fura din care 0,1 milion de hoti in tara si 5 milioane de hoti in strainatate , concluzia obtinerea a 5 milioane de hoti romani inafra din care 70% romai este fructul produs de directorii romani care au falimentat fabricii uzinwe spiatale primarii scolii si au vandut tara si au furat banii nu tiganii nu romaii, adevaratul hot si nemernic nu sunt tigani sunt romanii care mereu isi aleg conducatori dupa chipul si asemanarea lor la o tara de hoti ce vrei sa votezi tot hoti.Asa cum romanii sunt incapabili sa schimbe comitetele si preseditii asociatilor de proprietari locatari si consilieri locali si primari cum vrei sa schimbe parlamentul si pe ministri si presedinte cat de roman sa fi adica tambit cand ei prefera sa stea cu mizeria in casa dar vor sa se diferentieze de tigani mai intai sa bage la puscartie comitetele asociatilor de locatyari care fura de sparga la intretinere si presedinti acestor asociati apoi pe consilieri locali si primari si in final sa aibe tupeu sa schimbe parlamentari ministri si presedintele si sa dea vina pe tiganii de furtisaguri repet directori care au falimentat romania si vandut la straini sunt romani nu tigani asa ca sa va fie rusine romani ati votat imaginea fidela a voastra din oglinda , iar functionarul public din romania nu este tigan este roman si fura de sparge si cere spaga , sa va fie rusine romanii, tiganiilor fiti mandri ca voi recuperati sunteti niste eroi tot ce au vandut si furat romanii si au dat gratis la styrainii sunteti niste eroi robi hund, romani sunt o natie de oameni nesimtit eu aveam dreptul la locuinta de la primarie de un loc de munca si desi sunt romanca mi se explica foarte clar ca mafia securista bisericeasca din romania in parte pe spaga casele gratuite de la primarie si locurile de munca in analfabetismul plagiator tipic mioritic ex spiru haret si toate universitatile scot pe banda rulanta milioane de analfabeti doctore cu diplome plagiate ca si ponta si cu chiul masiv de la ore , lasati tigani in pace ganditiva ca daca se intorc o sa trebuiasca sa le faceti 5 milioane de case si sa le dati joburi demne la salariul minim de elvetia luxembuerg 3000 euro, sa vedem de unde veti scoate banii. Am muncit si cu romanii si cu tigani si ma-m confruntat cu mafia romaneasca mai perversa si criminala mafia de la ANAF DNA VAMA Biserica SRI SIE Politie MAPNpolitie politica si masina de facut banii rusine romani

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.