Ca și celelalte rețele de socializare ori motoare de căutare pe care le folosim, precum Facebook  și Google colectează date prețioase despre fiecare utilizator.  Ce faci, însă, dacă te-ai saturat într-o zi și vrei să ștergi tot de pe Google? Iată câteva sfaturi de urmat…

Folosește Google Removal Request Tool – o unealtă ce-ți permite să ceri scoaterea unui anumit conținut din căutările Google Șterge contul. Atunci când ștergi un cont, de cele mai multe ori vei afla că doar l-ai “dezactivat”. Un sfat pentru asemenea situații este să ștergi orice informație de pe respectivul site, să-ți creezi o adresă nouă de e-mail, să direcționezi contul acolo, apoi să-ți ștergi acel cont. Din 2016, Google a permis fiecărui utilizator să vadă toate informaţiile despre ”urmele” pe care le lasă pe Google, prin accesarea link-ului ”My Activity (activitatea mea, în traducere). Acolo, în partea stângă, poate fi accesată opțiunea ”delete activity by”.

(Jurnal)