Președintele Organizației județene a PNL și copreședintele ACL Giurgiu, Vasile Mustățea, a criticat în termeni duri vineri, 12 septembrie, într-o conferință de presă a ACL, prevederile OUG nr. 55/2014 privind migrația politică a aleșilor locali.

Ordonanța pe lângă faptul că este imorală și neconstituțională arată și disperarea PSD care știe deja că a pierdut alegerile prezidențiale din noiembrie, conform sondajelor credibile de opinie și nu a celor comandate de te miri cine și cui. Dacă nu ar fi fost așa, sunt sigur că PSD nu ar fi acceptat oprobiul național și internațional și nici criticile ambasadelor europene și ale SUA. Toate aceste sondaje de opinie arată clar că Victor Ponta pierde în turul doi alegerile în fața lui Klaus Iohannis. Este imoral – a declarat Vasile Mustățea – să deturnezi voința electoratului din 2012. Nu e normal ca un partid care nu exista atunci, cum ar fi PMP și PLR, ca acum să poată ajunge să aibă un primar sau consilieri! Acel partid nu are nici membri supleanți pentru că atunci nu a avut listă, este clar! Atunci, cum să treacă legal unii aleși la PMP sau PLR, partide care nu existau la respectivele alegeri locale și județene! Pentru acest abuz legislativ, președintele PNL, Klaus Iohannis, a făcut o plângere penală contra inițiatorului ordonaței, Liviu Dragnea, întrucât a făcut abuz în funcție. Tot legat de această ordonanță, în fiecare zi reprezentanții ACL pichetează și sediul Avocatului Poporului, care doarme și nu o atacă la CCR! Dacă până la urmă nu o va ataca, atunci vom cere și demisia lui Ciorbea, care nu trebuie să uite că și PNL la susținut să ocupe această funcție.

Liberalul Vasile Mustățea l-a ”dezmembrat” totodată și pe liderul social – democraților giurgiuveni, Nicolae Bădălău, care afirmase într-o conferință de presă că PSD are majoritatea în Consiliul județean. ”Am verificat personal azi și nici un ales local nu a depus document în acest sens la registratura Consiliului județean (CJ). De fapt joi, 11 septembrie, eu am fost primul ales oficial care a depus la Secretarul CJ opțiunea pentru PNL. Este o aberație,  a precizat Vasile Mustățea, ceea ce spune Bădălău legat de faptul că eu aș fi susținut vreodată PSD! Tot așa este și afirmația legată de mine și PLR! Sper că prin această declarație am înlăturat orice suspiciune legată de faptul că aș pleca la PLR. De astăzi vor depune și ceilalți consilieri județeni liberali aceste documente. Ei și o parte din consilierii locali au venit deja la mine să le dau acceptul, pentru că nici o nouă opțiune nu se poate depune fără acceptul președintelui de partid din care ai făcut parte. Pe timpul celor 45 de zile ai voie doar la o singură opțiune, dacă m-ai semnezi încă una îți pierzi mandatul de ales. Opțiunile se depun la secretarul Unității Administrativ Teritoriale împreună și cu un document că ai fost acceptat în partidul respectiv”.

După alegerile din 2012 PNL a avut în județ 31 de primari, a mai spus Vasile Mustățea, iar până acum nimeni nu a depus adeziunea cerută de Oronanța 55, și nici nu le-am cerut personal acest lucru. Voi discuta cu fiecare primar în parte, ca să-i ajut să scape de presiunea PSD și pentru a liniști lucrurile. Știu că înainte de euro parlamentare 8 primari liberali au spus că vor vota cu PSD, acum vom analiza să vedem cum mai stau lucrurile. Oricum pe Mihai Dobre, primarul din Mihăilești, și pe Petre Nicolae, primarul din Ulmi, personal nu îi voi mai primi în PNL. Pentru Petre Nicolae m-am bătut personal prin tribunale și am câștigat pentru el procesele iar acum cea făcut… a plecat tocmai la cei care îi vroiau gâtul! Personal, repet, nu-i voi mai primi în partid dar conform statutului trebuie să supun cererea lor Biroului județean.

Zilele trecute m-am întâlnit, a c mai spus Vasile Mustățea, cu președinții de consilii județene din mai multe județe. Dorim să depunem împreună cu Teleormanul, Argeșul și Dîmbovița în comun proiecte pentru reabilitarea unor drumuri județene, și în comun obținem puctaj mai mare și șansele cresc substanțial să prim fonduri. Pe toată Regiunea Sud Muntenia sunt alocați 110 milioane de euro, iar noi ne dorim să obținem cel mai mult din acești bani. Când vor fi gata toate documentele, și sper să fie cât mai curând, voi convoca o ședință de Consiliu județean și … atunci veți vedea ce majoritate am eu, și cum a mințit Bădălău. (Heliade CĂLIN)   

 

 

3 COMENTARII

  1. De ce nu faceti un material dspre cum s-au facut lucrarile la Maiorescu, cum firma TCC, asteapta o parte din bani si acum pentru a plati o parte si firmelor lui Vladu care au lucrat in antepriza. Si mai tipau cei dela PSD de o anumita clienteala pe vremuri cand ei acum in prag de campanie schimba „borduri”, ce aveau cele vechi erau „ruginite” si nu am observat noi cetatenii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.