Treaba cu negocierea este foarte simplă: eu nu concep să fie tranzacționate voturile românilor ca o marfă, nu se poate așa ceva. Din acest motiv am spus că nu voi negocia cu candidații care nu au intrat în turul doi pentru voturi. Ce să negociez? Ei nu au în buzunar aceste voturi. Aceste voturi sunt la români, fiecare cu votul lui. Aceste voturi ale românilor mă interesează. Ce vreți, să mă apuc și eu de trocuri politice, să promit nu știu cui că-l fac premier de rezervă? Sau că îl fac consilier de obiecte sau de lucruri? Nu pot să fac așa ceva. Eu doresc votul românilor, nu doresc negocieri care nu duc niciunde”, a explicat Klaus Iohannis  jurnaliștilor care l-au întrebat de ce refuză discuțiile cu foștii săi contracandidați. Săptămâna trecută, am avertizat că în 2015 Guvernul va trebui să treacă la creșterea de taxe și impozite pentru a putea acoperi toată cheltuiala. Astăzi, aflăm de la Comisia Europeană că este foarte îngrijorată că România nu are nici măcar un draft de buget și avertizează că deficitul poate să ajungă în 2015 ușor la 2,8% din PIB, în condițiile în care ne-am angajat la 1,4% din PIB.  Sau va trebui să crească impozite și taxe, sau să scadă cheltuieli. În condițiile în care premierul promite zilnic noi și noi pomeni electorale, nu am impresia că vor scădea cheltuielile, dar mi se întărește convingerea că vom avea în 2015 creșteri de impozite și taxe sau tăieri la salarii.

Tot astăzi citim, în publicatiile de specialitate, că România a coborât pe locul 60, în topul prosperității. Onorabilul guvern Ponta a reușit si aici contraperformanța de a duce România în jos. Am ajuns după Trinidad Tobago, Mongolia, Uzbekistan și așa mai departe. Asta este mult promisa bunăstare adusă de dl. Ponta și guvernul domniei sale – a mai spus Iohannis.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Un om rational, nu un smecheras crescut de PCR. Oare di-l mai aminteste cineva pe copilasul ponta recitand pentru conducatorii iubiti. Marile orase au iesit in strada Timisoara, Sibiul, Clujul, Brasovul. Insa noi suntem prea saraci, prea impovarati de datorii, prea bolnavi, prea umili pentru a lupta pentru principii, noi cersim 20 lei la pensie si la salarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here