Imagini de toamna - Parcul HerastrauVremea se va răci ușor în următoarele zile la nivelul întregii țări, temperaturile medii maxime situându-se la 20 de grade Celsius, iar după 10 septembrie se vor semnala ploi pe arii extinse, conform prognozei pentru perioada 7 – 20 septembrie, publicată, luni, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În zona Munteniei, respectiv județul Giurgiu , regimul termic se va menține în prima săptămână a intervalului de prognoză apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului, cu valori diurne situate, în medie, între 23 — 25 de grade. După 12 septembrie, un proces de încălzire treptată va determina o creștere a temperaturii aerului, spre medii ale maximelor diurne de aproximativ 26 de grade, pentru ca, spre 19 — 20 septembrie, acestea să scadă cu aproximativ 2 grade, vremea redevenind normală din punct de vedere termic pentru a doua decadă a lunii septembrie.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori cuprinse, în medie, între 11 și 13 grade, pe tot parcursul intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru precipitații va fi destul de redusă și doar pe 11 și 12 septembrie vor fi ploi pe arii extinse, posibil, izolat, mai importante cantitativ. (Jurnal)