vama-bors-bilete-loto-mita-la-vama-bihor-18487410vama-bors-bilete-loto-mita-la-vama-bihor-18487410În data de 2 mai, ora 23.45, un poliţist de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu a observat, printre camioanele care aşteptau să intre în ţară, două persoane care se deplasau în fugă spre rambleul căii ferate adiacente punctului de frontieră. Altfel spus cei doi cetățeni doreau să treacă granița în …fugă!

Persoanele în cauză au fost reţinute şi conduse la sediul instituţiei în vederea legitimării, ocazie cu care lucrătorii noştri au constatat că cei doi bărbaţi nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate. La cercetări, aceştia au declarat că sunt cetăţeni sirieni şi că s-au ascuns în semiremorca unui camion cu care au călătorit fraudulos până la intrare în România. Scopul lor era de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Conform protocolului româno – bulgar, persoanele în cauză au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (Jurnal)