Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – PTF Giurgiu au depistat o minoră care intenţiona să iasă ilegal din ţară cu o carte de identitate românească falsă.

 

În data de 03.09.2014, ora 3.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de iesire din țara, călătorind cu un microbuz, o fetișcană  care  la controlul de frontieră a prezentat o carte de identitate românească. Bănuind ceva, și procedând la verificarea documentului, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat că acesta este fals. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că persoana  este I.N.  și că are  vârsta de doar  14 ani, fiind domiciliată pe raza județului Călărași. Aceasta a declarat că intenționa să ajunga în Italia și  că documentul fals l-a procurat de la un cetăţean român ale cărui date de identitate nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 100 de euro.

Minorei i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la fals material in înscrisuri oficiale, uz de fals şi tentativă de ieşire din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat. (M. Taru)