Aşa cum eram solicitaţi în numărul precedent al  publicaţiei noastre   de către unii preşedinţi de asociaţii de proprietari de a da publicităţii listele cu  persoanele care  din motive numai de  dumnealor ştiute refuză să-şi achite debitele la agent termic, ne-am adresat aleatori uneia dintre acestea . În acest context ne-am prezentat la Asociaţia de Proprietari nr. 4 a cărei preşedintă este doamna Maria Popescu. Aceasta ne-a spus că asociaţia pe care o gestionează este compusă din 3 blocuri de locuinţe care cuprinde un număr de 160 apartamente şi că din toate acestea la sistemul centralizat de căldură mai sunt racordate doar 66 de apartamente, alte 17 au montate centrale pe gaz, iar 77 sunt de ceva vreme debranşate, folosind la acest moment alte surse de căldură. Preşedinta Asociaţiei ne mai spunea că împreună cu alţi locatari buni platnici au organizat o acţiune comună, bătând din uşă în uşă, cu speranţa că vor reuşi în acest mod să recupereze din debitele restante ale rău platnicilor, acţiunea rămasă însă  fără rezultatul scontat. Iată motivul care a îndemnat-o să apeleze la sprijinul nostru cu speranţa că în acest fel, din jenă măcar, o parte dintre aceştia îi vor deschide uşa Asociaţiei, plătindu-şi măcar o parte din restanţele la agentul termic. Cel puţin factura pe luna martie a acestui an, aşa cum de curând  solicita directorul operatorului de distribuţie a căldurii în municipiul Giurgiu, în acest fel putând beneficia de căldură toţi ceilalţi locatari.

Aşa că femeia ne-a înmânat o listă cu persoanele (rău platnice), care depăşesc 2.000 de lei, listă care stă la îndemâna oricui, fiind afişată  la avizierul Administraţiei. Şi iată care sunt aceştia: Ciobanu Flavius- 5.385 lei; Dorcea Emil -11.658 lei; Georgescu Ion – 2.485 lei; Popescu Carmen – 8.726 lei; Prună Florin – 5.920 lei; Popa Costel – 17.225 lei; Dăneţ Ion-  3.738 lei; Manolache Florea – 3.083 lei; Agapiu Elena – 20.063 lei; Neagu Constantin -11.051 lei;  Bişa Florian- 10.508 lei; Pleşa Daniel – 2.761; Marin Monica – 2.529; Mocanu  Mircea-2.231lei; Craiciu Marin-9.599; Muşat Cornel – 2.553 lei;  Angelescu Silviu -3.748 lei; Caraman Constantin -3.204 lei; Rădoi Marian – 3.035 lei. În timpul redactării acestui material  am fost contactaţi telefonic de către Cioacă Dan, preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr.19, care a ţinut să ne mulţumească pentru promptitudinea cu care i-am răspuns solicitării precizând totodată că urmare a articolului publicat în numărul precedent, foarte mulţi dintre restanţieri au venit să-şi achite datoriile, un fapt fără precedent până acum.

De fapt, credem că acesta este  rolul presei, acela de a informa corect, cinstit  şi de a veni în sprijinul  cetăţenilor ori de câte ori  aceştia solicită.

I.C.MANDU