big_f57ee7ffcb79cfa12037203b02268ada

Politicenii spun că intenția evidentă a acestora este aceea de a vota cu cei pe care-i susțin la apropiatele  alegeri locale. 

 Odată cu apropierea datei alegerilor locale ( 5 iunie), serviciile de Evidență a Populației de pe raza județului Giurgiu înregistrează tot mai multe solicitări din partea cetățenilor , de flotanți. Aceștia sunt cei care se vor alătura masei de vot ce pe 5 iunie va merge să aleagă partidul pe care-l slujesc sau candidatul pe care-l simpatizează. Interesându-ne pentru d-stră am aflat că la nivelul județului Giurgiu s-au înregistrat până la data de 1 iunie, un număr de 4508 solicitări de reședințe din care 1143  numai în ultima lună!

Cele mai multe cereri s-au înregistrat în comunele: Bulbucata- 280, Iepurești-265, Stănești-241, Letca Nouă – 231, Ghimpați -197, Găiseni -171, Comana-163, Toporu- 154, Valea Dragului 125 și Mihăilești- 123. Solicitanții provin în majoritatea lor din Capitală și din localitățile învecinate.

Întrebați ce spune Legea în asemenea situații, salariații serviilor de evidenă a Populației ne spuneau că din păcate Legea le oferă cetățenilor acest privilegiu. Ei recunoșteau în același timp că cele mai multe cereri sunt înregistrate în apropierea alegerilor electorale, intențiile solicitanților fiind evidente…

În privința febrei care i-a cuprins pe toți acești cetățeni, să-și schimbe subit rezidența, câțiva politicieni locali ne spuneau că sunt partide care speră ca prin votul acestora să își adjudece singuri Consiliul județean Giurgiu, obținând 50% + 1 din voturi, fără a mai avea nevoie de ulterioare negocieri în  scopul realizării unei majorități.

(Marian Taru)