Victor Ponta a primit cele mai multe voturi în sectiile în care au fost arondate penitenciarele, în turul 2 al alegerilor prezidențiale. În aproape 70% dintre sectiile de votare care au trimis urne mobile în cele 45 de penitenciare din țară, candidatul PSD  la presedinție, Victor Ponta a primit majoritatea voturilor. Klaus Iohannis a ieșit președinte în doar 28 de secții, la care și-au exprimat opțiunea și pușcăriașii.

92 de sectii de votare au trimis urne mobile în toate cele 45 de penitenciare din țară, pentru a-și putea exprima opțiunea în alegerile prezidențiale și persoanele aflate în detenție. Pentru a vota, deținutii trebuie să fie cetățeni români, să aibă peste 18 ani, să dețină acte de identitate valabile și să nu aibă interzis acest drept prin sentința de condamnare.

De asemenea, persoanele private de libertate au trebuit să facă o cerere către reprezentantii Penitenciarului unde sunt încarcerați, iar în urma aprobării acesteia și-au putut exprima duminică, 16 noiembrie 2014, opțiunea de vot.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here