dsvsaGândindu-se, probabil, că unele dintre organele locale ce se ocupă de pază şi ordine, stau de pomană prin instituţii, plictisindu-se , unii concetăţeni de-ai noştri s-au decis să le ofere ei „obiectul muncii”. Aşa că s-au pus pe făcut petiţii, sesizări şi reclamaţii. Toate înregistrate cu număr de intrare la registraturile instituţiilor.

Reclamaţiile  sunt  transmise, odată cu vremea caldă,  mai ales celor care veghează la calitatea alimentelor, de pe masa noastră cea de toate zilele, adică inspectorilor din Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentului Giurgiu.

„Am primit, de curând, informaţia că undeva, într-o locuinţă de pe strada Decebal, un cetăţean ar face brânză, pe care apoi ar comercializa-o, fie prin pieţe, fie pe la cunoscuţi. Detaliile destul de clare date, ne-au făcut să dăm crezare fără doar şi poate acestei sesizări”, declara, pentru „Jurnal giurgiuvean”, directorul DSVSA Giurgiu, dr. Liviu Florescu.

Urmare a sesizării,  inspectori şi reprezentanţi ai Poliţiei municipale s-au angajat într-o pândă propriu-zisă, chiar în faţa locuinţei omului, timp de mai bine de şase ore! La revenirea  acestuia acasă, s-a constatat, într-adevăr, că cetăţeanul deţine câteva animale, care însă sunt ţinute în condiţii de igienă, deţine autorizaţie pentru comercializarea produselor lactate rezultate. În concluzie, şase ore pierdute degeaba, cu oameni a căror activitate a fost blocată, funcţionari care ar fi putut face cu totul altceva, şi cu un echipaj de poliţie ce ar fi putut interveni în vreun caz de reală urgenţă, dacă ar fi fost nevoie!  Că vorba aia: maimuţa când n-are treabă, se scarpină până îşi face… o bubă în  fund!

(Jurnal)