Dietele vegetariene nu sunt intotdeauna cea mai buna idee. O dieta bazata doar pe plante te priveaza de vitamina B12, potrivit unei cercetari publicate in Journal of Agricultural and Food Chemistry.
B12 este creata de un anumit tip de bacterie care se gaseste in tractul digestiv al animalelor, ceea ce inseamna lapte, oua, carne, peste si alte surse principale de vitamine. Studiul arata ca persoanele vegetariene pot avea probleme incercand sa obtina vitamina din alte surse.
“Putem gasi vitamina B12 in algele marine[…] Dar nu sunt o sursa de incredere”, a explicat Alexandra Caspero, detinator al serviciului de nutritie Delicious-Knowledge.com.
Vitamina B12  ajuta organismul sa descompuna homocisteina, un aminoacid din sange care este asociat cu bolile inimii si ale creierului.  Vitamina ajuta si la producerea celulelor rosii din sange, care impiedica dezvoltarea anemiei.
In cazul in care va faceti griji ca nu obtineti nutrientii necesari pentru ca nu mancati alimente de origine animala, exista o solutie: cerealele fortificate.
Este important de retinut ca orice regim alimentar care are calorii putine va poate priva de anumite substante nutritive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here