Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit peste 2.000 de articole textile și de încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care patru cetățeni turci au încercat să le introducă ilegal în țară.

În perioada 12-13.06.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. Astfel, au fost selectate pentru control patru autocare aparținând unor firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala și în interiorul acestora, cantitatea totală de 2.088 articole textile și de încălțăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt patru cetățeni turci, cu vârste cuprinse între de 31 și 37 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazaruri din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le oferi cadou prietenilor si a le comercializa, neavând documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 134.850 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările si completările ulterioare.